Informatiemiddag hormoontherapie bij vrouwen met borstkanker

Op 3 april a.s. verzorgt Saskia de Bie van 14.00 tot 16.00 uur bij Inloophuis Pisa een themamiddag over hormoontherapie bij vrouwen.

 

Saskia de Bie is een zeer ervaren verpleegkundig specialist oncologie van de Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Zij zal gedurende deze middag informatie geven over verschillende vormen van kanker die worden behandeld met hormoontherapie. Verder beantwoord zij vragen als wat hormoontherapie is en hoe het werkt. Wat de mogelijke bijwerkingen zijn van hormoontherapie en hoe kun je daar mee om kunt gaan. Daarnaast is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Saskia: “Hormoontherapie is niet zo maar een pilletje dat je elke dag neemt. Het is een belangrijke therapie. Hormoontherapie kan echter ook ongewenste bijwerkingen geven en die bijwerkingen worden niet altijd even zorgvuldig besproken. Dat veroorzaakt onder andere dat niet alle patiënten de gehele therapie periode vol houden. Het kan helpen als patiënten begrijpen waarom zij deze therapie voorgeschreven krijgen. Het is uiterst belangrijk dat een patiënt goed is geïnformeerd over het werkingsmechanisme en de mogelijke bijwerkingen. Ook kunnen lotgenoten vaak veel van elkaar leren. Patiënten zijn zelf de enige echte ervaringsdeskundigen en hebben soms zelf goede oplossingen voor mogelijke problemen. Hoe fijn is het dus wanneer zij dit kunnen delen met anderen?”

Kortom, een zeer informatieve middag waar u mogelijk graag bij aanwezig wilt zijn. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 0229 - 75 85 31 (tijdens openingsuren). Voor deze themamiddag vraagt Inloophuis Pisa slechts een bijdrage in de kosten van drie euro per persoon, inclusief koffie en thee.

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
 
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2017 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads.nl