Themabijeenkomst ‘Kanker & Werk’ bij Huis aan het Water

Collega-inloophuis –Huis aan het Water- in Katwoude organiseert op zaterdag 18 mei a.s. van 10.00 (inloop vanaf 9.30 uur) tot 14.00 uur een themabijeenkomst over de gevolgen van kanker op het werk. Ook onze bezoekers zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst.

Als je de diagnose kanker krijgt, is werk waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Toch kan het een belangrijke rol spelen tijdens jouw ziekte of na de behandelingen. Aan het werk blijven of re-integreren kan goed zijn voor je welbevinden en herstel. Maar het is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Tijdens deze themabijeenkomst besteedt Manuela Hoogstraten, Register casemanager, aandacht aan de thema’s rondom re-integratie zoals de Wet Verbetering Poortwachter, het gesprek met de bedrijfsarts of arbeidsdeskundige, het UWV en Sociale Zekerheid en geeft zij antwoord op vragen als: Kan ik gewoon doorwerken? Wat betekent dat voor mijn re-integratietraject? Wat zijn mijn rechten en plichten en die van mijn werkgever? Mag mijn werkgever mij ontslaan? Wat betekent dat voor mijn inkomen?

Marian Tol geeft vervolgens informatie over de financiële gevolgen van (gedeeltelijk) stoppen met werken na kanker, over de mogelijkheid om pensioen en/of lijfrente eerder aan te spreken dan de pensioengerechtigde leeftijd en over levensverzekeringen en testamenten en vertelt Ingrid Boelhouwer over het onderzoek “Werk na kanker”. Dit is een onderzoek naar de invloed van de late gevolgen van kanker en de behandeling van kanker op het werkvermogen. Ook de invloed van diverse andere factoren wordt onderzocht, zoals de regelmogelijkheden in het werk, de werkdruk, het gedrag van de leidinggevende of collega’s en het vertrouwen in het eigen kunnen. Door dit onderzoek wordt duidelijk wat er nodig is, zodat mensen die kanker hebben gehad, kunnen blijven werken en werkvermogen behouden.

Tijdens deze bijeenkomst is er bovendien gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen.

Wanneer je aanwezig wilt zijn bij deze themabijeenkomst, dan kan je je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefoonnummer: 0299 742790.

Heb je een specifieke vraag over re-integratie of over financiën, dan kun je jouw vraag met je aanmelding meesturen.

Het programma ziet er als volgt uit:

09.30 uur: Inloop met koffie en thee

10.00 uur: Opening en welkom Matty Hakvoort

10.15 uur: Manuela Hoogstraaten, kanker en de gevolgen voor je werk

10.45 uur: Marian Tol, kanker en de financiële gevolgen

11.15 uur: Koffiepauze

11.30 uur: Ingrid Boelhouwer over het onderzoek “Werk na kanker”

12.00 uur: In groepjes uiteen

13.00 uur: Afsluiting met stokbrood en soep

Huis aan het Water is gevestigd aan de Hoogedijk 7A/7B, 1145 PM in Katwoude.

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads