De Hof van Kairos

Graag besteden wij, als inloophuis, aandacht aan andere organisaties die zich inzetten voor mensen met kanker. De Hof van Kairos is zo'n organisatie. Een plek waar mensen kunnen rusten, verstillen en wezenlijk ontspannen. Een plek ook van bezieling waar mensen elkaar ontmoeten, aanmoedigen en inspireren op hun levensweg.

Kortom een pleisterplaats voor de ziel en een ‘tempel in de wind’. Wij plaatsen dan ook met genoegen de meest recente nieuwsbrief van De Hof van Kairos om jullie attent te maken op wat zij te bieden hebben. De Hof van Kairos is gevestigd in Winterswijk. 

“Hier raak ik mijn kern en ben ik geen ziekte’  vertelde een deelnemer na een retraite.

Dat geeft kort en krachtig weer wat wij hopen dat de retraites op de Hof voor mogen betekenen voor mensen die met de diagnose kanker leven. Met deze nieuwsmail willen we jullie informeren over de retraites voor mensen met de diagnose kankerin het komende najaar op de Hof van Kairos. Daarnaast de aankondiging van de Training Existentiële Zorg en informatie over de Retraite voor Zorgverleners.

Data retraites najaar 2019

Vier dagen van rust en ruimte als ondersteuning om jezelf te hervinden in het leven met en/of na de diagnose kanker. Met behulp van de omringende natuur, de stilte, de schoonheid van de plek, meditatie en aandacht oefeningen, massages , heerlijke en gezonde maaltijden. De retraites volgen een ritme van inkeer en uitwisseling. Periodes waarop je op jezelf bent, wisselen af met periodes van ontmoeting met anderen.

Retraite bij kanker  Herbronnen

  • 16 – 19 september 2019.  Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar
  • 9 – 12 december 2019.

“De dagen voelden als een warm bad. Er is een stilte die er gewoon mag zijn en waar ik alsmaar naar  verlangde. Even geen zorg voor anderen. Er wordt voor mij gezorgd…Wat een paradijs.. Ik ben tot inzichten gekomen die ik diep van binnen als had, maar door angst overschaduwd werden. Wat lucht dit op. Ik voel vertrouwen, wat het leven ook geeft”.

Retraite Mindfulness voor mannen met kanker    7 – 10 oktober 2019

Voor de eerste keer organiseren wij een retraite specifiek voor mannen met kanker. Gerwin Witvoet, mindfulness trainer, gz-psycholoog, en lange tijd werkzaam geweest in het psycho-oncologisch centrum Het Behouden Huys (Gr) verzorgt deze retraite.

Acceptance of the unacceptable is the greatest source of grace in this world’  Eckhart Tolle

Retraite voor jongvolwassenen/ AYA’s

·       1 – 4 november 2019 (vol)

·       5 – 8 november 2019

Deze retraites hebben een grote belangstelling. In het najaar zijn er twee retraites geweest en er staan er weer twee gepland in dit najaar, waarvan de eerste al vol is geboekt.

Men ervaart de retraites als zeer aanvullend en ondersteunend.

“Het heeft me in contact gebracht met lotgenoten, waarbij ik me niet alleen begrepen maar ook snel geaccepteerd voelde. Het heeft me rust gebracht en inzichten over mijn eigen ziekte, door te luisteren naar de verhalen van anderen en door de ruimte te hebben om over mijn eigen ervaring met mijn ziekte te praten. Het heeft me veel steun geboden, en veel zorgen weggenomen”.

“Het was voor mij een plek waar ik geheel mijzelf mocht zijn. Alle gedachten en emoties waren welkom. Ik ben gaan inzien dat ik goed ben zoals ik nu ben. Ik heb betekenisvolle gesprekken met lotgenoten gehad die mij gesteund hebben en richting hebben gegeven.”

Yoga Retraite van Moed en Mededogen    11 – 14 november 2019

William Yang geeft voor de tweede keer dit jaar een yoga retraite, specifiek ontwikkeld voor deze doelgroep . Daarin biedt hij een vorm van yoga en meditatie aan die er op gericht is in contact te komen met de innerlijke kracht. Simone Diender assisteert hem en verzorgt de haptonomische massages voor wie dit wil.

“In de Hof van Kairos is het heerlijk toeven. De natuur, het (vegetarische) eten, de prachtige lichte kamers die met zorg en met oog voor detail zijn ingericht en de oefeningen en meditaties van William Yang, zorgen ervoor dat je echt even kunt genieten en tot rust komen.”

Kosten, informatie en aanmelding

De retraites worden financieel ondersteund door Stichting Roparun

Verdere informatie over de retraites www.hofvankairos.nl/retraite-bij-kanker

Aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: 0543- 56 37 63.

Training Existentiële Zorg    29 november – 1 december  2019

'What does a man in despair need? A human being'   (Martin Buber)

Voor de vijfde de keer vindt de trainingsretraite Existentiële Zorg plaats op de Hof van Kairos onder leiding van Irène Bakker. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Iedere keer weer blijken deze dagen zo bij te dragen aan het welzijn van de zorgverlener en  aan de professionele grondhouding  waarin ruimte is voor ‘vragen, niet-weten en  aanraakbaar medemens zijn’.

Meer informatie over deze training zie  https://www.hofvankairos.nl/training-bezielde-en-existentiele-zorg-binnen-de-oncologie

Vooraankondiging Retraite Zorgverleners    24 – 26 april  2020

Ook gesponsord door stichting Roparun!

Een retraite voor zorgverleners. Herhaaldelijk horen we van mensen werkzaam in de zorg dat zij zelf verlangen naar dagen van aandacht, rust en verstilling om even ‘op adem te komen’. Zelfzorg. Zo’n belangrijk onderdeel van de zorg. Stichting Roparun ondersteunt deze retraite, waardoor zorgverleners naar draagkracht kunnen betalen. Van harte welkom.

“De Hof ademt gastvrijheid en schoonheid … is ruim genoeg om alleen te kunnen zijn… heeft allerlei mooie plekjes, zowel binnen als buiten. Eten met liefde en zorg bereid, massages met aandacht gegeven. Ik heb rust en ruimte gevoeld om wat te mijmeren en mij open te stellen voor nieuwe inzichten. Kortom, een genot om hier een paar dagen door te mogen brengen.

“Rust, ruimte, inzichten, mijzelf meer voelen, mededogen naar mijzelf en dit allemaal in een zeer veilige omgeving”. (ervaringen medewerkers Helen Dowling Instituut)

Voor meer informatie:

Hof van Kairos

www.hofvankairos.nl

0543-563763

 

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads