Informatieve bijeenkomst: Verder leven na kanker in Enkhuizen

Op 25 september a.s. verzorgt oncologie-wijkverpleegkundige -Jenny Beemster- op uitnodiging van Pisa, een informatieve bijeenkomst in De Drom in Enkhuizen. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Verder leven na kanker’ en dat is vaak lang niet zo vanzelfsprekend als het klinkt. Na de behandeling van kanker kunnen de gevolgen hiervan je leven ingrijpend beïnvloeden, soms zelfs nog jaren daarna.

 

Na de behandeling wil je het leven weer oppakken. Ook vanuit de omgeving en eventueel je werkgever wordt verwacht dat je weer kunt functioneren als voor de diagnose en behandeling. Dit blijkt echter niet zo makkelijk.

Veel mensen (86%) ervaren klachten na een behandeling van kanker. Dit kunnen lichamelijk klachten zijn zoals vermoeidheid of concentratieproblemen, maar ook angst, onzekerheid, somberheid en impact op de relatie zijn klachten die vaak voorkomen. Dit kan van invloed zijn op je relatie, je dagelijkse bezigheden of het hervatten van werk (bron; kwf).

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de gevolgen van kanker en de behandeling en is er, door onderzoek, meer bekend over effectieve manieren om hier mee om te gaan.

Tijdens deze informatieve bijeenkomst wordt ingegaan op de gevolgen van kanker en de behandeling. Wat kun je zelf doen en wanneer is het verstandig om professionele hulp in te schakelen? Welke hulpverleners kunnen iets voor jou betekenen? Wat helpt bij bijvoorbeeld vermoeidheid? Al deze vragen komen aan bod en er is ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

De bijeenkomst vindt plaats in de Incotec foyer van De Drom in Enkhuizen. De Drom bevindt zich aan de Paktuinen 1. Wees welkom tijdens deze interactieve bijeenkomst!

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads