• Start
  • Managers en bestuurders laten zich opsluiten voor jarig Inloophuis Pisa

Theatervoorstelling voor brugklassers in Enkhuizen

Voorafgaand aan de GoedeDoelenDag van de RSG op vrijdag 20 december, waarbij de hele school zich in gaat zetten voor Pisa, krijgen alle brugklassers op maandag 2 december a.s. de voorstelling ‘Een zusje dood’ te zien.

Deze voorstelling, aangeboden door Pisa en mogelijk gemaakt door subsidie van KWF kankerbestrijding, wordt opgevoerd door Theatergroep JONG.

‘Een zusje dood’ is een geestige en fascinerende voorstelling over zingeving, keuzes maken en verlies en wordt benaderd met lichte toon. Na de voorstelling, die drie keer wordt opgevoerd op school, volgt een verdiepende workshop, waarin de jongeren op een leuke en theatrale manier met elkaar in gesprek gaan.

Verlies, kanker, je zult er maar mee te maken krijgen. Zelf of in je omgeving. Het zet je wereld op zijn kop! En ben je dan tussen de 12 en 18 jaar, dan zit je al in een kwetsbare leeftijd en heb je het zo nodig om gevoelens te kunnen delen. En dat is niet gemakkelijk. Met de voorstelling ‘Een zusje dood’ hoopt Pisa die drempel te verlagen.

Chill@Pisa

Daarnaast biedt Pisa in Enkhuizen, in nauwe samenwerking met de RSG en jongerencentrum Cayen lotgenotencontact voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Een keer in de maand is er een Chill@Pisa bijeenkomst in jongerencentrum Cayen, waar onder het genot van een hapje en een drankje ervaringen worden gedeeld en leuke activiteiten worden ondernomen. De volgende bijeenkomst is op donderdag 28 november om van 16.30-18.30 uur. Voor meer informatie en aanmelding neem contact op met Annet Langedijk 06 29089131 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bundeling van krachten

De activiteiten van Pisa voor jongeren in Enkhuizen, waar nu ook deze mooie en belangwekkende theatervoorstelling uit voort komt, is ontstaan door de samenwerking van Pisa, RSG Enkhuizen, Jongerencentrum Cayen en mogelijk gemaakt door een subsidie van KWF.

JONG

Theatergroep JONG maakt maatschappelijk betrokken jeugdtheater voor jongeren, met een voorliefde voor taal. De voorstellingen zijn gevat, actueel en laagdrempelig. JONG bestaat uit actrice en schrijver Jente Jong, regisseur Kasper Kapteijn en actrice Anna Schoen.

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads