• Start
  • Maak er een liefdevol 2021 van!

Maak er een liefdevol 2021 van!

Lieve mensen,

Wat een bizar jaar was 2020! En wat is het zwaar geweest voor iedereen, en nog. Juist in tijden van crisis is een inloophuis als Pisa belangrijker dan ooit. En juist tijdens deze crisis moesten de deuren gesloten worden tijdens de 1e lockdown, konden ze voorzichtig aan weer open in de zomer, en moesten half december opnieuw gesloten worden ten gevolge van de 2e lockdown. Dit hadden we ons ten tijde van de kerst- en nieuwjaarswensen voor 2020 niet kunnen voorstellen. Niemand had dit voorzien.

Wat wel te voorzien was, is dat Pisa afscheid zou nemen van een aantal bestuursleden. Hanneke Tinor-Centi, Arjenne van der Kolk, en voorzitter Karin Zeeman besloten dat zij in 2020 hun bestuurstaken neer zouden leggen. En dus moest Pisa op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Karin belde mij eind 2019, om te polsen of ik belangstelling had voor een bestuursfunctie bij Pisa. Dat had ik; want ik was al bekend met inloophuizen. Ik had al veel te maken met kanker en ik wilde heel graag, naast mijn betaalde baan als directeur bij WerkSaam Westfriesland, ook iets teruggeven aan de samenleving, door mij in te zetten voor een goed doel. En daarmee viel voor mij de deksel op het juiste potje. In januari volgde mijn formele sollicitatiegesprek en enkele dagen later liet Karin mij weten dat het bestuur mij graag als voorzitter wilde verwelkomen. Ik zou medio maart alvast meelopen met het bestuur, zodat ik tijdig ingewerkt zou zijn voor het vertrek van Karin Zeeman in september.

Maar toen kwam corona en werd alles op zijn kop gezet. Daardoor ben ik uiteindelijk pas in september begonnen en bizar genoeg heb ik nog nauwelijks kennis kunnen maken met de vele vrijwilligers die samen het warme hart van Pisa vormen. Zij hebben, samen met de coördinatoren Wiek Luza en Ingrid Damen ervoor gezorgd, dat alle activiteiten -soms in aangepaste vorm- doorgang konden vinden. Dankzij Zoom-sessies konden bijeenkomsten toch digitaal plaatsvinden. Ook is er steeds een telefonisch spreekuur gehouden en gingen o.a. de kinderactiviteiten toch door. Altijd rekening houdend met de regels van het RIVM. En zo heb ik, in de korte tijd dat ik bij Pisa ben, gemerkt dat onze vrijwilligers en coördinatoren zo flexibel en betrokken zijn, dat er altijd naar een oplossing gezocht wordt, als iemand behoefte heeft aan een goed gesprek, een warm woord, of gewoon een begripvol samenzijn. Juist nu, en in dit bizarre corona-jaar is dat belangrijker dan ooit, is een huis als Pisa onmisbaar! U kunt op Pisa rekenen!

Villa Pisa is zò belangrijk voor mensen met kanker en hun naasten. Dat weet u, anders zou u deze boodschap niet lezen, maar heel veel mensen weten dat nog niet. Omdat ze nog niet van het bestaan van Pisa weten, of de drempel nog te hoog vinden, of misschien wel denken dat ze hun verdriet, angst en zorg zelf moeten oplossen. Daarom moeten we er samen aan blijven werken om de deuren van Villa Pisa wijd open te zetten, of het nu virtueel is of fysiek. Pisa is er voor u en reikt de hand naar eenieder die daar behoefte aan heeft.

Door dit gekke jaar hebben we nog steeds geen afscheid genomen van de afgetreden bestuursleden. Langs deze weg wil ik u laten weten, dat we Hanneke, Arjenne en Karin ongelooflijk dankbaar zijn voor alles wat zij gedaan hebben voor Pisa. Ze zijn niet helemaal weg en blijven ons met raad en daad bijstaan in deze overgangsperiode. Inmiddels is het bestuur weer compleet, Lisette van Drooge heeft vanaf september de rol van Arjenne overgenomen en begin december heeft Masjenka Ruiter de andere vacante bestuursplek ingenomen.

We gaan er samen voor, u kunt rekenen op onze enthousiaste inzet voor Pisa. We zijn trots dat we deel uit mogen maken van de Pisa-familie!

Ik wens u allen, ondanks alle beperkingen die nu gelden, hele fijne Kerstdagen toe en hoop dat het nieuwe jaar lichtpuntjes brengt. En al die mensen die door hun ziekte geen hoop op herstel hebben, wens ik de kracht en de rust om samen met hun geliefden het leven wat nog geleefd kan worden met elkaar te omarmen.

Maak er een liefdevol 2021 van!

Namens het bestuur,

Masjenka Ruiter, 
Lisette van Drooge, 
Marion Smorenburg, 
Peter Dusch, 
Helen Sijm, 
Marjolijn Dölle

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads