• Start

Een bijzondere vrouw: Margit Nijboer

Ze is zojuist 60 geworden en net voor zichzelf begonnen onder de naam Margit Nijboer Makelaardij, na ruim twee decennia gewerkt te hebben voor RE/MAX makelaars in Hoorn.

In meerdere opzichten is Margit Nijboer een bijzondere en stoere vrouw. Margit: “In 2002 overleed mijn zusje aan borstkanker en dat was voor mij de motivatie om iets te gaan doen met deze ziekte. Ik heb toen Lopen doet Hopen opgezet met een aantal fijne mensen: een loop waar geld werd ingezameld voor de strijd tegen kanker. Dit hebben we 6 jaar lang met veel succes georganiseerd, altijd op Hemelvaartsdag”.

 Margit was bij Pisa betrokken vanaf het prille begin: “Ik had contact met de oprichters van Pisa en hielp hen met de inschrijving van de stichting bij de notaris. We zijn contact blijven houden. Na enige tijd met Karin Zeeman gesproken te hebben, besloten we dat we door moesten met een evenement op een vaste dag, iets wat substantieel geld in het laatje brengt. Links en rechts schoten de hele en halve marathons als paddenstoelen uit de grond maar wij wilden iets anders doen. Dat werd toen de Battle4Life, opnieuw op Hemelvaartsdag. Iets dat er in Hoorn nog niet was. Nog steeds ben ik er elk jaar als vrijwilliger bij en beman ik ergens op de route een post. Dan zie ik mensen ploeteren om het te volbrengen. Maar, net als ik, weten alle deelnemers, precies waar ze het voor doen.”

Naast haar betrokkenheid bij de Battle is Margit ook lid van de Raad van Inspiratie van Pisa waar al veel goede ideeën uit voortkwamen. Ook deed ze volop mee in de organisatie van het succesvolle gala van Pisa tijdens het tienjarig bestaan: Margit: "Wat een prachtige, geweldige avond was dat. Des te mooier omdat we 5 jaar eerder op het laatste moment de zaak moesten afblazen.”

Voor Pisa blijft Margit de noodzaak zien van het werken aan bewustwording en het verlagen van de drempel: “Bij veel mensen is Pisa nog steeds niet echt bekend en daar moeten we wat aan doen. Door samen te werken met de ziekenhuizen, artsen te laten doorverwijzen en natuurlijk door heel hard aan de weg te timmeren met alles wat er bij Pisa gebeurt.”

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads