• Start

Verwenmoment Borstkankermaand

In oktober tom klwas het Borstkankermaand. Wereldwijd werd extra aandacht besteed aan alle vrouwen die te maken hebben met borstkanker. Jaarlijks krijgen in Nederland ruim 17 duizend vrouwen de diagnose borstkanker. Dat zijn 1 op de 7 vrouwen. Jaarlijks krijgen ook ongeveer 100 mannen in Nederland de diagnose borstkanker.

De diagnose borstkanker zet het leven van de vrouwen en van de mensen om haar heen op zijn kop. Ook mannen kunnen zelf te maken krijgen met borstkanker. Het was dan ook heel waardevol dat tijdens de Borstkankermaand de onze gasten met elkaar ervaringen konden delen. Dat begon al bij de maandelijkse Lunchtafel, waar deze keer toevallig allemaal vrouwen met ervaring met borstkanker aanwezig waren. De gesprekken gingen soms de diepte in, er werd gehuild maar er was ook ruimte voor ontspanning en een lach. 

Om de vrouwen een extra steuntje in de rug te geven, waren er 2 bijzondere Verwenmomenten in het PISA-huis. De laatste week van oktober werden ze heerlijk in de watten gelegd met aandacht, presentjes en leuke activiteiten. Er was info over borstprotheses, lingerie en badmode, de vrouwen konden zich heerlijk ontspannen tijdens het nagels lakken en de massage. Ook werden ze in het zonnetje gezet bij de fotosessies. Vanwege corona wasren de verwenmomenten kleinschalig gehouden, maar dit zorgde voor een intieme en vertrouwelijkje sfeer.

Naar aanleiding van de ervaringen tijdens de Borstkankermaand is duidelijk geworden dat er behoefte is aan meer mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. De eerste gesprekken over zo'n groep zijn al gevoerd. Het plan is om in het nieuwe jaar een serie themabijeenkomsten te organiseren en misschien een ontmoetingsgroep. 

Stagiair Karsten heeft de Verwenmomenten georganiseerd. Alle medewerkers hebben zich vrijwillig ingezet om er een mooie dag van te maken en de Hema heeft ondersteund met heerlijke tompoucen

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads