Openingstijden Pisa

Hieronder zie je de openingstijden in Hoorn zoals wij die door het jaar heen hanteren. Naast deze algemene inlooptijden zijn er tal van activiteiten die ook op andere momenten kunnen plaatsvinden.

Algemene inloop:
Maandag 13:00 - 16:30 uur
Dinsdag 09:30 - 13:00 uur én van 19:00 tot 21:00 uur
Woensdag 13:00 - 16:30 uur
Donderdag 09:30 - 13:00 uur
Vrijdag 09:30 - 13:00 uur
Eerste zaterdag van de maand Open Huis van 11.00 tot 13.00 uur
Zon- en feestdagen gesloten

 

Altijd welkom!

Naast dit alles ben je natuurlijk ook van harte welkom om gewoon binnen te lopen voor een gesprek en een kop koffie.
kop koffie bij inloophuis pisa

Pisa biedt een enorme variëteit aan activiteiten

Inloophuis Pisa biedt een enorme variëteit aan activiteiten. Zo bieden wij Creatieve activiteiten, Lotgenotenbijeenkomsten, Themabijeenkomsten, Workshops en nog veel meer! Klik in het menu of hieronder op ‘Hoorn’,  ‘Enkhuizen’ of 'WFG' voor het overzicht van activiteiten in de plaats van jouw keuze.

23
apr
2018

23-04-2018 13:00 -16:30
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Ontspannings massage Ruth

Ontspanningsmassage Ruth Markvoort

Wanneer: elke 14 dagen op maandagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur
Eigen bijdrage:  7,50 per massage van ca. 45 minuten, incl. gebruik handdoek en olie. 
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

23
apr
2018

23-04-2018 19:30 -21:30
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59

Je bent enige tijd geleden behandeld aan kanker en je wilt heel graag de draad van het leven weer oppakken. Je wilt liefst weer verder gaan op de manier waarop je dat deed vóór dat je ziek werd. Ook je omgeving lijkt te verwachten dat je weer normaal kunt functioneren en wil je opbeuren met gezegden als: "Je ziet er weer goed uit" en "Je mag blij zijn dat je er nog bent".

Veel mensen willen na alle behandelingen zelf ook heel graag doorgaan met het normale leven maar lopen toch tegen problemen en beperkingen op. Velen hebben te maken met ongemakken waardoor het leven nooit meer zal worden zoals het was. Dat kan zijn omdat je lijf door alle ingrepen niet meer functioneert zoals voorheen. Of je hebt nog last van concentratieproblemen of van die typerende vorm van vermoeidheid die veel voorkomt na de behandeling aan kanker.

Dit alles kan veel invloed hebben op je lichamelijke functioneren, maar zeker ook op je psychisch welzijn.

Ook in je relatie kan het nodige veranderd zijn, bijv. op het gebied van lichamelijkheid, intimiteit en seksualiteit. En hoe verloopt de communicatie binnen de partnerrelatie; elk mens heeft immers ook nog eens een eigen "overlevingsstrategie" en wijze van omgaan met moeilijke zaken.

Sommigen krijgen problemen met het hervatten van het werk of verliezen hun werk en zien zichzelf thuis zitten met de vraag "hoe geef ik mijn leven opnieuw invulling en betekenis".

Kortom, het leven na kanker gaat vaak lang zo soepel niet als jij zelf zou willen en als je omgeving misschien van jou verwacht. Dat kan veel onbegrip en misverstanden geven, maar het kan ook maken dat je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde een deuk op lopen. Weet dan: hier loop jij niet alleen tegen aan. Zoals jij zijn er heel veel meer die worstelen met het opnieuw vorm geven aan het leven na kanker.

Het kan soms prettig zijn om hierover eens van gedachten te wisselen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten; mensen die ook niet willen janken en zeuren, maar toch wel eens zouden willen horen hoe anderen met dit gegeven omgaan. Misschien dat door het uitwisselen van ervaringen er ook handvatten en tips voor jou kunnen uitrollen. Je staat er even niet alleen voor en je vindt begrip voor jouw verhaal.

Ieder heeft natuurlijk zijn eigen unieke verhaal, maar contact met lotgenoten geeft erkenning en herkenning en telkens weer blijkt dat dat moed en steun geeft bij het omgaan met jouw unieke situatie.

Voor wie:

  • voor iedereen die behandeld is aan kanker en tegen beperkingen en/of problemen aan loopt als gevolg hiervan, ongeacht leeftijd, het soort kanker en hoe lang de behandeling inmiddels geleden is
  • voor wie het plezierig vindt om lotgenoten te ontmoeten en hier ervaringen mee uit te wisselen

Wanneer: 1 keer per ca. 2 maanden, check www.inloophuispisa.nl voor de data

Waar: In de huiskamer van Inloophuis Pisa, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn

Begeleiding: Wiek Luza, psycho-oncologisch begeleider en coördinator van Inloophuis Pisa

Bijdrage: 5,-- per persoon, incl. koffie en thee
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

24
apr
2018

24-04-2018 9:30 -12:30
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Metamorfose massage (op afspraak)

Metamorfosemassage is een zachte en vriendelijke massagevorm die ontstaan is vanuit de voetreflexologie. Het geeft een hele diepe lichamelijke ontspanning die vaak nog dagen doorwerkt. Daarnaast geeft het een geestelijke ontspanning waardoor u meer rust in uw hoofd ervaart (minder last van piekeren en malende gedachten).

Energieën worden beter verdeeld en in balans gebracht waardoor u zich vitaler en sterker gaat voelen. U komt weer meer in uw eigen kracht te staan. En u zult merken dat u beter gaat slapen. Door het vriendelijke karakter mag het bij iedereen toegepast worden. Er zijn geen contra-indicaties.

De massage bestaat uit licht masserende bewegingen en zachte strelingen over de reflexzones op de voeten, de handen en zo mogelijk over het hoofd. De behandeling duurt 40 tot 45 minuten waarbij u op de behandeltafel ligt of op een stoel zit (wat voor u prettig is). U hoeft hierbij alleen uw schoenen en sokken uit te trekken.

Wat wij u met deze massage willen bieden is een uurtje voor uzelf, totale ontspanning, warmte en rust. Even niets moeten….

De metamorfosemassage wordt gegeven door Tia Kaldenbach
Wanneer: eens per 2 weken op dinsdagochtend tussen 9.30 en 12.30 uur volgens afspraak
Bijdrage: € 7,50 per sessie van ca. 45 minuten
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

 

 

 

 

24
apr
2018

24-04-2018 10:00 -12:00
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Wandel gastvrouw

Het is mogelijk om samen met gastvrouw Anneke een wandeling te maken. Anneke is een enthousiast liefhebber van wandelen en wil deze passie graag combineren met haar betrokken luisterend oor als gastvrouw.

Soms blijkt praten tijdens het wandelen gemakkelijker en een ander voordeel is dat je dit combineert met even actief buiten in beweging zijn.

Als eventuele start van een gesprek maakt Anneke gebruik van de kaarten uit het OPEN KAART- spel. Op deze kaarten staan vragen en spreuken die gegarandeerd voor gespreksstof zullen zorgen.

Maar ook zonder gebruik maken van de kaarten is het heel plezierig om er lekker een uurtje op uit te trekken met de wandelgastvrouw. Natuurlijk zal zij tempo en route aanpassen aan de mogelijkheden van de wandelaar.

Zin om eens te ervaren hoe fijn wandelen en praten gecombineerd kan worden?

Wandelgastvrouw: Anneke Betten
Wanneer: om de week op dinsdagochtend
Tijd: 2 mogelijkheden om te starten: om 10.00 uur en om 11.00 uur

Bijdrage: vrijwillig in het Pisa-varkentje
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

24
apr
2018

24-04-2018 13:15 -14:45
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Jeanette's lunchtafel

Wij zitten vol nieuwe ideeen en leuke recepten en kokkerellen nog steeds met verse produkten én passie en plezier en hopen ook nu dat we weer een volle tafel bij elkaar krijgen!

Heb je zin om mee te lunchen, geef je dan op, maar wel uiterlijk een dag van te voren aanmelden bij de gastvrouwen en -heren van Pisa. Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via mail: Klik hier.

Datum : Dinsdag 27 maart van (LET OP gewijzigde aanvangstijd!) 13.15 -14.45 uur, en wil je op tijd aanwezig zijn i.v.m. onze planning?

De eigen bijdrage is verhoogd naar € 7,50 omdat gebleken is dat het bedrag van € 5,00 niet toereikend is.

Maximaal aantal deelnemers : 12

Kleine noot: Heb je je opgegeven, dan ga ik ervan uit dat je ook komt, afmelden tot 24 uur van tevoren, anders moeten we de kosten helaas in rekening brengen, er wordt nl. ingekocht op het aantal deelnemers.Wij hopen je snel weer te ontmoeten aan onze lunchtafel!

Groeten van Jeanette en Mariska

 

 

 

25
apr
2018

25-04-2018 13:30 -14:30
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59

Je hoort het soms zeggen: "Die kleintjes hebben gelukkig niet zo veel in de gaten" of "Gelukkig heeft mijn dochtertje weinig last van onze zorgen, ze is zó vrolijk" en soortgelijke teksten.

Kinderen tussen 5 en 12 jaar die geconfronteerd worden met kanker en verlies binnen het gezin of de naaste familie hebben natuurlijk wel degelijk "weet" van de situatie; ook zij hebben te maken met gevoelens van bezorgdheid, angst en verdriet. Zij voelen meestal haarscherp aan wat er aan de hand is, ook al laten ze dat niet altijd merken. Zoals ouders hun kinderen willen sparen, zo willen kinderen hun ouders niet extra belasten met hun gevoelens.

Precies hierom is er in Inloophuis Pisa elke 14 dagen Kindertijd op woensdagmiddag. Elke bijeenkomst wordt gestart met een kaarsje en de praatstok; ieder kind steekt een kaarsje aan voor wie hij of zij dat wil en wordt dan uitgenodigd om iets te vertellen. Dat mag iets leuks zijn, maar ook iets over de thuissituatie. Maar niets moet, want veiligheid en respect staan voorop.

Hierna is er elke keer een andere activiteit; iets creatiefs, iets met spel, koken of ontspanning, soms een leuk uitje. Er wordt zo veel mogelijk spelenderwijs aandacht besteed aan de thuissituatie. De kinderen ervaren Kindertijd als gezellig en door het contact met lotgenootjes in Pisa ervaren zij dat ze "niet de enige zijn".

Kinderen die geraakt zijn door kanker en verlies zijn zowel kwetsbaar als krachtig. Wij bieden ze een veilige, warme en gezellige plek, plezierafleiding èn een mogelijkheid om de meest gevoelige zaken met elkaar te delen onder de deskundige begeleiding van ons Kindertijdteam.

Op onze website staat o.m. een SBS6- Hart van Nederland item over Kindertijd in Pisa.

Wanneer: elke 14 dagen op woensdagmiddag is er van 13.30 tot 14.30 uur gelegenheid om vrijblijvend te komen kennismaken en van 14.30 tot 16.00 uur is er een aparte activiteit voor alleen de kinderen.

Begeleiding: Danny Smids, Mandy Kroon en Marijke de Bree, deskundige kindercoaches
Ondersteunende begeleiders: Tiny Besseling en Marjan de Boer, gastvrouwen
Bijdrage: 2,50 per keer per kind
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

 

25
apr
2018

25-04-2018 14:30 -16:00
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Kindertijd (5-12 jaar)

Je hoort het soms zeggen: "Die kleintjes hebben gelukkig niet zo veel in de gaten" of "Gelukkig heeft mijn dochtertje weinig last van onze zorgen, ze is zó vrolijk" en soortgelijke teksten.

Kinderen tussen 5 en 12 jaar die geconfronteerd worden met kanker en verlies binnen het gezin of de naaste familie hebben natuurlijk wel degelijk "weet" van de situatie; ook zij hebben te maken met gevoelens van bezorgdheid, angst en verdriet. Zij voelen meestal haarscherp aan wat er aan de hand is, ook al laten ze dat niet altijd merken. Zoals ouders hun kinderen willen sparen, zo willen kinderen hun ouders niet extra belasten met hun gevoelens.

Precies hierom is er in Inloophuis Pisa elke 14 dagen Kindertijd op woensdagmiddag. Elke bijeenkomst wordt gestart met een kaarsje en de praatstok; ieder kind steekt een kaarsje aan voor wie hij of zij dat wil en wordt dan uitgenodigd om iets te vertellen. Dat mag iets leuks zijn, maar ook iets over de thuissituatie. Maar niets moet, want veiligheid en respect staan voorop.

Hierna is er elke keer een andere activiteit; iets creatiefs, iets met spel, koken of ontspanning, soms een leuk uitje. Er wordt zo veel mogelijk spelenderwijs aandacht besteed aan de thuissituatie. De kinderen ervaren Kindertijd als gezellig en door het contact met lotgenootjes in Pisa ervaren zij dat ze "niet de enige zijn".

Kinderen die geraakt zijn door kanker en verlies zijn zowel kwetsbaar als krachtig. Wij bieden ze een veilige, warme en gezellige plek, plezierafleiding èn een mogelijkheid om de meest gevoelige zaken met elkaar te delen onder de deskundige begeleiding van ons Kindertijdteam.

Op onze website staat o.m. een SBS6- Hart van Nederland item over Kindertijd in Pisa.

Wanneer: elke 14 dagen op woensdagmiddag is er van 13.30 tot 14.30 uur gelegenheid om vrijblijvend te komen kennismaken en van 14.30 tot 16.00 uur is er een aparte activiteit voor alleen de kinderen.

Begeleiding: Danny Smids, Mandy Kroon en Marijke de Bree, deskundige kindercoaches
Ondersteunende begeleiders: Tiny Besseling en Marjan de Boer, gastvrouwen
Bijdrage: 2,50 per keer per kind
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

 

27
apr
2018

27-04-2018
30
apr
2018

30-04-2018 19:30 -21:30
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Groep Jong je geliefde verloren
Ben je weduwe of weduwnaar en heb je opgroeiende kinderen? Dan ben je van harte welkom bij deze ontmoetingsgroep.

Als je lief, je maatje, je collega-ouder overlijdt, voelt het alsof je in een andere dimensie terechtkomt. Het leven gaat door, maar in jou staat het leven stil.
Iedereen rouwt op z’n eigen manier en vindt z’n eigen weg in die nieuwe werkelijkheid. Maar er is ook heel veel hetzelfde. Want gemis is gemis, verdriet is verdriet, bang of boos is bang of boos, en moe is zo moe. En vergeet niet al die vragen en onzekerheden. Doe ik het goed? Hoe moet het met mijn huis? De opvoeding? Het verdriet van mijn kinderen? Mijn schoonfamilie?

En dan… (her)vind je je kracht en zoek je naar nieuwe wegen. Je doet een stap vooruit en twee stappen terug, of andersom. Je bouwt je leven opnieuw op en gaat van overleven naar leven. Je grote verlies is een werkelijkheid die voortaan bij jouw leven hoort en die je op verschillende niveaus steeds weer zult tegenkomen.

Het kan soms lijken alsof jij als jonge weduwe of weduwnaar de enige bent, want rouw is onzichtbaar. Bij de ontmoetingsgroep Jong je geliefde verloren in Pisa mag je jouw rouw ‘zichtbaar’ maken. Mag het er zijn. En het maakt niet uit wanneer je lief is overleden, want de dood duurt een leven lang. Ontmoeting met lotgenoten biedt (h)erkenning en dat blijkt telkens weer positief te werken. Je ervaart dat je niet de enige bent en dat de ander vaak met dezelfde zaken worstelt; dat geeft steun.

Onderwerpen die in de groep aan bod kunnen komen: hoe pak je je leven zonder partner weer op, reacties vanuit je omgeving, hoe ga je om met je eigen verdriet en gemis en dat van je kinderen? Hoe ben je vader en moeder tegelijk?

De leden van de groep bepalen grotendeels welke onderwerpen besproken worden; behoefte en actualiteit zijn daarbij leidend. Naast uitwisselen van ervaringen is er ook ruimte voor een andere invulling van de bijeenkomsten, bijvoorbeeld een gastspreker die iets vertelt over een specifiek onderwerp, een gezamenlijk uitje, enzovoort.

‘Het lijkt alsof de bijeenkomst met lotgenoten ervoor zorgt dat er steeds nieuwe puzzelstukjes op de juiste plek van mijn persoonlijke rouwpuzzel komen te liggen. Samen puzzelen maakt het net wat gemakkelijker.’ (deelnemer Jong je geliefde verloren)

Begeleiding: Marcia Schouten (gastvrouw in Inloophuis Pisa en jonge weduwe) en Anneke Betten (gastvrouw in Inloophuis Pisa).
Wanneer: elke laatste maandagavond van de maand van 19.30 tot 21.30 uur.
Bijdrage: 5,- per keer incl koffie/thee.
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier . Na aanmelding volgt een kort kennismakingsgesprek.

01
mei
2018

01-05-2018 19:30 -20:30
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Gratis

Tijdens deze dinsdagavond openstelling kan je er voor kiezen een fijne wandeling maken onder begeleiding van Anneke van Betten, onze wandelgastvrouw.

 

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
 
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2017 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads.nl