Openingstijden Pisa

Hieronder zie je de openingstijden in Hoorn zoals wij die door het jaar heen hanteren. Naast deze algemene inlooptijden zijn er tal van activiteiten die ook op andere momenten kunnen plaatsvinden. In de vakantieperiode (juli en augustus) is er op dinsdag overdag en donderdag overdag geen inloop. Wel op dinsdagavond.

Algemene inloop (aangepast ivm vakantie!):
Maandag 13:00 - 16:30 uur
Dinsdag 19:00 tot 21:00 uur
Woensdag 13:00 - 16:30 uur
Donderdag gesloten
Vrijdag 09:30 - 13:00 uur
Eerste zaterdag van de maand Open Huis van 11.00 tot 13.00 uur
Zon- en feestdagen gesloten

 

Altijd welkom!

Naast dit alles ben je natuurlijk ook van harte welkom om gewoon binnen te lopen voor een gesprek en een kop koffie.
kop koffie bij inloophuis pisa

Pisa biedt een enorme variëteit aan activiteiten

Inloophuis Pisa biedt een enorme variëteit aan activiteiten. Zo bieden wij Creatieve activiteiten, Lotgenotenbijeenkomsten, Themabijeenkomsten, Workshops en nog veel meer! Klik in het menu of hieronder op ‘Hoorn’,  ‘Enkhuizen’ of 'WFG' voor het overzicht van activiteiten in de plaats van jouw keuze.

21
aug
2018

21-08-2018 19:00 -21:00
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Gratis

Elke dinsdagavond is er naast de inloop van 19:00-21:00 een extra activiteit gepland. Soms gaat het hierbij om bekende activiteiten die vaker plaatsvinden bij Pisa, soms om een extra activiteit die speciaal voor de dinsdagavond is bedoeld. Afhankelijk van het type activiteit wordt een bijdrage gevraagd en is aanmelden gewenst. De inloop zelf is altijd gratis, hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.

Vanavond is Ruth Markvoort aanwezig om ontspanningsmassage te geven. Bijdrage is 7,50. Aanmelden verplicht.

Meer informatie, vragen, aanmelden? Telefoon: 0229 - 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via mail: Klik hier

22
aug
2018

22-08-2018 10:00 -12:30
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Vandaag is in plaats van Zingen voor je Leven de Zotte Zomerzang, meezingen voor iedereen! Opgeven niet nodig,
 
Zingen voor je Leven is het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt gezongen door mensen die met kanker te maken hebben (gehad).

Dat kanker niet het einde van het lied hoeft te betekenen, is gelukkig inmiddels een vertrouwde gedachte. Maar dat het ook het begin van een lied of zelfs van een heel repertoire kan zijn, is minder bekend. Zingen voor je leven Hoorn is speciaal bedoeld voor mensen die direct of indirect met kanker zijn geconfronteerd. Zangervaring is niet nodig. De sfeer is ontspannen en de prestaties zijn ondergeschikt aan het plezier.

Zingen voor je Leven Hoorn vindt elke veertien dagen (in de even weken) plaats in Inloophuis Pisa, Draafsingel 59 in Hoorn. We zijn bij elkaar van 10.00 tot 12.30 uur; maar vanaf 9.45 staat de koffie en thee al klaar.

Meer informatie, vragen?
Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

22
aug
2018

22-08-2018 13:00 -16:00
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Ontspannings massage Annemarie

Kanker is een ingrijpende ziekte waarbij veel aandacht en tijd in de behandeling gaat zitten, in het ziek-zijn. De wereld staat even stil voor jou en je naasten. Een moeilijke tijd.
Hoe fijn is het als je een moment van rust voor jezelf kunt hebben waarin weer aandacht is voor jou als persoon en niet als patiënt. Even genieten en ontspannen.

Deze massage is geen behandeling tegen kanker maar geeft verlichting bij pijn, stress, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, eenzaamheid en depressie. De massage helpt het contact met en het vertrouwen in je lichaam te herstellen.
Je staat weer in contact met je lichaam en je hele zelf. Dit geeft ontspanning en rust.

Deze zachte, vriendelijke massage heeft geen nadelige invloed op het ziekteproces en de behandelingen.

In mijn praktijk in Hoorn voor Massage- en Lichaamsgerichte Therapie beoefen ik verschillende soorten behandelmethoden waaronder massages en voetreflextherapie.
Ik heb de specialisatie-opleiding gedaan voor massage bij kanker.

Wanneer: 1 keer per 14 dagen op woensdagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur|
Bijdrage: € 7,50 per massage van ca. 45 minuten
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier


Annemarie Bruinsma

24
aug
2018

24-08-2018 9:45 -12:30
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59

"Kleur in je leven hoeft niet perse binnen de lijntjes" Loesje

Doel en inhoud:
Bij het omgaan met de gevolgen van kanker biedt Villa Pisa meer dan alleen praten, namelijk ook verschillende vormen van creatieve expressie. Dat wat soms moeilijk onder woorden is te brengen kan hierdoor zichtbaar, tastbaar en voelbaar worden. Daarvoor hoef je geen kunstenaar te zijn. Het open creatief atelier van Villa Pisa geeft de bezoekers de ruimte om zich vrij te voelen en te experimenteren met verschillende vormen van creativiteit. Juist dat vrije gevoel kan tot verwondering en plezier leiden en bevrijdend en helend werken.

In het Open creatief atelier wordt nadrukkelijk geen therapie bedreven, wat niet betekent dat er geen mooie processen plaatsvinden, waar bezoekers zich ondersteund door voelen. Ook slaat het creatief bezig zijn een brug tussen lotgenoten van alle leeftijden en in alle stadia van ziek (geweest) zijn. Juist tijdens het beeldend bezig zijn ontstaan vaak de mooiste gesprekken, vooral door de ongedwongen, haast terloopse manier waarop dit plaats kan vinden; lotgenotencontact zoals we dat heel graag faciliteren.

Naast mogelijkheid tot expressie van dat wat zich in de bezoeker roert, is de sfeer in het atelier ook dusdanig dat de bezoekers zich goed kunnen ontspannen en er veel plezier en onderlinge betrokkenheid wordt ervaren.

Werkwijze:
Bezoekers komen zonder aanmelding vooraf en kiezen zelf wat zij willen gaan doen. De begeleider ondersteunt bij keuzes, licht voor over technieken en materialen, maar bovenal zorgt zij voor een veilige, warme en plezierige sfeer, waar eenieder zich welkom en uitgenodigd voelt. Waar gewenst daagt zij bezoekers uit om hun creatieve grenzen iets te verleggen. Ook bewaakt zij het klimaat tussen de bezoekers onderling, zodat het voor ieder goed toeven blijft.

Praktisch:
Het Open creatief atelier is elke 14 dagen op vrijdagochtend van 9.45 tot 12.30 uur geopend en kan zonder afspraak worden bezocht. Er is tijd en ruimte om een werkstuk evt. in 1 keer af te maken.

Er wordt geschilderd met acryl en waterverf, op doek en papier. Ook kan men met klei werken. Deze is keramisch en wordt naderhand afgebakken en geglazuurd om “voor de eeuwigheid” te bewaren. Er zijn Villa Pisa schilderschorten aanwezig.

Eigen bijdrage deelnemers: 7,50
Begeleiding Caroline de Moel
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via mail: Klik hier

27
aug
2018

27-08-2018 19:30 -21:30
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59

Je bent enige tijd geleden behandeld aan kanker en je wilt heel graag de draad van het leven weer oppakken. Je wilt liefst weer verder gaan op de manier waarop je dat deed vóór dat je ziek werd. Ook je omgeving lijkt te verwachten dat je weer normaal kunt functioneren en wil je opbeuren met gezegden als: "Je ziet er weer goed uit" en "Je mag blij zijn dat je er nog bent".

Veel mensen willen na alle behandelingen zelf ook heel graag doorgaan met het normale leven maar lopen toch tegen problemen en beperkingen op. Velen hebben te maken met ongemakken waardoor het leven nooit meer zal worden zoals het was. Dat kan zijn omdat je lijf door alle ingrepen niet meer functioneert zoals voorheen. Of je hebt nog last van concentratieproblemen of van die typerende vorm van vermoeidheid die veel voorkomt na de behandeling aan kanker.

Dit alles kan veel invloed hebben op je lichamelijke functioneren, maar zeker ook op je psychisch welzijn.

Ook in je relatie kan het nodige veranderd zijn, bijv. op het gebied van lichamelijkheid, intimiteit en seksualiteit. En hoe verloopt de communicatie binnen de partnerrelatie; elk mens heeft immers ook nog eens een eigen "overlevingsstrategie" en wijze van omgaan met moeilijke zaken.

Sommigen krijgen problemen met het hervatten van het werk of verliezen hun werk en zien zichzelf thuis zitten met de vraag "hoe geef ik mijn leven opnieuw invulling en betekenis".

Kortom, het leven na kanker gaat vaak lang zo soepel niet als jij zelf zou willen en als je omgeving misschien van jou verwacht. Dat kan veel onbegrip en misverstanden geven, maar het kan ook maken dat je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde een deuk op lopen. Weet dan: hier loop jij niet alleen tegen aan. Zoals jij zijn er heel veel meer die worstelen met het opnieuw vorm geven aan het leven na kanker.

Het kan soms prettig zijn om hierover eens van gedachten te wisselen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten; mensen die ook niet willen janken en zeuren, maar toch wel eens zouden willen horen hoe anderen met dit gegeven omgaan. Misschien dat door het uitwisselen van ervaringen er ook handvatten en tips voor jou kunnen uitrollen. Je staat er even niet alleen voor en je vindt begrip voor jouw verhaal.

Ieder heeft natuurlijk zijn eigen unieke verhaal, maar contact met lotgenoten geeft erkenning en herkenning en telkens weer blijkt dat dat moed en steun geeft bij het omgaan met jouw unieke situatie.

Voor wie:

  • voor iedereen die behandeld is aan kanker en tegen beperkingen en/of problemen aan loopt als gevolg hiervan, ongeacht leeftijd, het soort kanker en hoe lang de behandeling inmiddels geleden is
  • voor wie het plezierig vindt om lotgenoten te ontmoeten en hier ervaringen mee uit te wisselen

Wanneer: 1 keer per ca. 2 maanden, check www.inloophuispisa.nl voor de data

Waar: In de huiskamer van Inloophuis Pisa, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn

Begeleiding: Wiek Luza, psycho-oncologisch begeleider en coördinator van Inloophuis Pisa

Bijdrage: 5,-- per persoon, incl. koffie en thee
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

28
aug
2018

28-08-2018 19:00 -21:00
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
€25.00

Elke dinsdagavond is er naast de inloop van 19:00-21:00 een extra activiteit gepland. Soms gaat het hierbij om bekende activiteiten die vaker plaatsvinden bij Pisa, soms om een extra activiteit die speciaal voor de dinsdagavond is bedoeld. Afhankelijk van het type activiteit wordt een bijdrage gevraagd en is aanmelden gewenst. De inloop zelf is altijd gratis, hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.

Vanavond geeft Sandra Smit de workshop Creatief met Klei, deel 1. Graag aanmelden! Bijdrage is 25,00 voor de twee avonden. Het vervolg is op dinsdagavond 25 september.

Meer informatie, vragen, aanmelden? Telefoon: 0229 - 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via mail: Klik hier

€25.00
29
aug
2018

29-08-2018 13:30 -14:30
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59

Je hoort het soms zeggen: "Die kleintjes hebben gelukkig niet zo veel in de gaten" of "Gelukkig heeft mijn dochtertje weinig last van onze zorgen, ze is zó vrolijk" en soortgelijke teksten.

Kinderen tussen 5 en 12 jaar die geconfronteerd worden met kanker en verlies binnen het gezin of de naaste familie hebben natuurlijk wel degelijk "weet" van de situatie; ook zij hebben te maken met gevoelens van bezorgdheid, angst en verdriet. Zij voelen meestal haarscherp aan wat er aan de hand is, ook al laten ze dat niet altijd merken. Zoals ouders hun kinderen willen sparen, zo willen kinderen hun ouders niet extra belasten met hun gevoelens.

Precies hierom is er in Inloophuis Pisa elke 14 dagen Kindertijd op woensdagmiddag. Elke bijeenkomst wordt gestart met een kaarsje en de praatstok; ieder kind steekt een kaarsje aan voor wie hij of zij dat wil en wordt dan uitgenodigd om iets te vertellen. Dat mag iets leuks zijn, maar ook iets over de thuissituatie. Maar niets moet, want veiligheid en respect staan voorop.

Hierna is er elke keer een andere activiteit; iets creatiefs, iets met spel, koken of ontspanning, soms een leuk uitje. Er wordt zo veel mogelijk spelenderwijs aandacht besteed aan de thuissituatie. De kinderen ervaren Kindertijd als gezellig en door het contact met lotgenootjes in Pisa ervaren zij dat ze "niet de enige zijn".

Kinderen die geraakt zijn door kanker en verlies zijn zowel kwetsbaar als krachtig. Wij bieden ze een veilige, warme en gezellige plek, plezierafleiding èn een mogelijkheid om de meest gevoelige zaken met elkaar te delen onder de deskundige begeleiding van ons Kindertijdteam.

Op onze website staat o.m. een SBS6- Hart van Nederland item over Kindertijd in Pisa.

Wanneer: elke 14 dagen op woensdagmiddag is er van 13.30 tot 14.30 uur gelegenheid om vrijblijvend te komen kennismaken en van 14.30 tot 16.00 uur is er een aparte activiteit voor alleen de kinderen.

Begeleiding: Danny Smids, Mandy Kroon en Marijke de Bree, deskundige kindercoaches
Ondersteunende begeleiders: Tiny Besseling en Marjan de Boer, gastvrouwen
Bijdrage: 2,50 per keer per kind
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

 

29
aug
2018

29-08-2018 14:30 -16:00
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59
Kindertijd (5-12 jaar)

Je hoort het soms zeggen: "Die kleintjes hebben gelukkig niet zo veel in de gaten" of "Gelukkig heeft mijn dochtertje weinig last van onze zorgen, ze is zó vrolijk" en soortgelijke teksten.

Kinderen tussen 5 en 12 jaar die geconfronteerd worden met kanker en verlies binnen het gezin of de naaste familie hebben natuurlijk wel degelijk "weet" van de situatie; ook zij hebben te maken met gevoelens van bezorgdheid, angst en verdriet. Zij voelen meestal haarscherp aan wat er aan de hand is, ook al laten ze dat niet altijd merken. Zoals ouders hun kinderen willen sparen, zo willen kinderen hun ouders niet extra belasten met hun gevoelens.

Precies hierom is er in Inloophuis Pisa elke 14 dagen Kindertijd op woensdagmiddag. Elke bijeenkomst wordt gestart met een kaarsje en de praatstok; ieder kind steekt een kaarsje aan voor wie hij of zij dat wil en wordt dan uitgenodigd om iets te vertellen. Dat mag iets leuks zijn, maar ook iets over de thuissituatie. Maar niets moet, want veiligheid en respect staan voorop.

Hierna is er elke keer een andere activiteit; iets creatiefs, iets met spel, koken of ontspanning, soms een leuk uitje. Er wordt zo veel mogelijk spelenderwijs aandacht besteed aan de thuissituatie. De kinderen ervaren Kindertijd als gezellig en door het contact met lotgenootjes in Pisa ervaren zij dat ze "niet de enige zijn".

Kinderen die geraakt zijn door kanker en verlies zijn zowel kwetsbaar als krachtig. Wij bieden ze een veilige, warme en gezellige plek, plezierafleiding èn een mogelijkheid om de meest gevoelige zaken met elkaar te delen onder de deskundige begeleiding van ons Kindertijdteam.

Op onze website staat o.m. een SBS6- Hart van Nederland item over Kindertijd in Pisa.

Wanneer: elke 14 dagen op woensdagmiddag is er van 13.30 tot 14.30 uur gelegenheid om vrijblijvend te komen kennismaken en van 14.30 tot 16.00 uur is er een aparte activiteit voor alleen de kinderen.

Begeleiding: Danny Smids, Mandy Kroon en Marijke de Bree, deskundige kindercoaches
Ondersteunende begeleiders: Tiny Besseling en Marjan de Boer, gastvrouwen
Bijdrage: 2,50 per keer per kind
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

 

01
sept
2018

01-09-2018 11:00 -13:00
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59

Elke eerste zaterdag van de maand is Pisa geopend van 11.00 tot 13.00 uur voor iedereen die belangstellend is naar wat wij doen. Wees welkom! 

01
sept
2018

01-09-2018 11:00 -13:00
Inloophuis Pisa
Inloophuis Pisa
Draafsingel 59

Elk Open Huis is er naast de inloop van 11:00-13:00 een extra activiteit gepland. Soms gaat het hierbij om bekende activiteiten die vaker plaatsvinden bij Pisa, soms om een extra activiteit die speciaal voor dit Open Huis is bedoeld. Afhankelijk van het type activiteit wordt een bijdrage gevraagd en is aanmelden gewenst. De inloop zelf is altijd gratis, hiervoor hoeft u zich niet aan te melden.

Meer informatie, vragen, aanmelden? Telefoon: 0229 - 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via mail: Klik hier

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
 
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2017 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads.nl