Openingstijden Pisa

We zijn bereikbaar voor het maken van afspraken, opgeven voor activiteiten én voor een luisterend oor via 
0229 -75 85 31

Elke dag zijn we twee uur lang telefonisch bereikbaar.
Maandag: van 13.00 tot 15.00 uur
Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
Woensdag van 13.00 tot 15.00 uur
Donderdag van 10.00 tot 12.00 uur
Vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

Mocht geen van deze tijden jou schikken, maak dan gerust een alternatieve belafspraak.
Belangrijkste: maak vooral gebruik van ons in deze barre tijden. Een luisterend oor van een warm, belangstellend mens is geen overbodige luxe, dus laat je horen. Elke dag zit iemand met liefde voor jou klaar!

Altijd welkom!

Voordat je een afspraak maakt voor een 1-op-1 gesprek, een activiteit of een lotgenotenbijeenkomst, vragen we je om dit protocol te lezen. Je krijgt van ons altijd een emailbevestiging van je afspraak, waarin ook wordt gewezen op dit protocol.


kop koffie bij inloophuis pisa

Pisa biedt een enorme variëteit aan activiteiten

Inloophuis Pisa biedt een enorme variëteit aan activiteiten. Zo bieden wij Creatieve activiteiten, Lotgenotenbijeenkomsten, Themabijeenkomsten, Workshops en nog veel meer! Klik in het menu of hieronder op ‘Hoorn’ of ‘Enkhuizen’ voor het overzicht van activiteiten in de plaats van jouw keuze.

Cursus Verbeelding en Veerkracht

Cursus Verbeelding en Veerkracht

Cursus Verbeelding en Veerkracht; werken met de verbeeldingstoolkit

Een ziekte als kanker grijpt diep in het leven in, bij zowel degene die ziek is als bij de naasten. Er komt heel veel op je af. Na de diagnose volgen de vaak intensieve medische behandelingen. En hoe ga je daarna verder? Hoe ga je bijvoorbeeld om met lichamelijke veranderingen, met vermoeidheid of een onzeker levensperspectief? En hoe is dat voor jou als naaste? Of hoe ga je verder na het verlies van een dierbare; hoe pak je de draad van het leven weer op en vind je nieuwe zin?

Door het aanspreken van je verbeelding komen we in een gebied waar jouw innerlijke bronnen zich bevinden. Bronnen waaruit je kunt putten om jezelf te versterken. Door het doen van eenvoudige ontspannings- en verbeeldingsoefeningen en het inzetten van creativiteit wordt je draag- en veerkracht vergroot en word je ondersteund bij behandelingen, bij je herstel en bij het hervinden van je veerkracht en vitaliteit.

Een mooie manier om hiermee bezig te gaan is middels het werken met de zogenaamde verbeeldingstoolkit. De verbeeldingstoolkit is een mooie doos met daarin onder meer zestig foto/symboolkaarten. Deze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld: door een kaart te kiezen voor hoe het op dit moment met je is.

Maria kiest de symboolkaart van een bloeiende bloem. Ze kijkt een tijdje naar de bloem en doet dan haar ogen dicht en wacht af hoe het beeld zich voor haar geestesoog ontwikkelt. “ik zie een boom”, zegt ze. “Het is mijn boom, die mag groeien. Ikzelf zit onderin de boom en ik wil ook naar boven. Stilstaan is geen leven, ik mag gaan groeien en bloeien”. Wat zij aan innerlijke beelden opgeroepen had kan daarna getekend worden. De tekening hangt ze in haar woonkamer, zodat ze hem regelmatig kan zien. “Dat versterkt dat ik denk ‘hier ga ik voor’, ik blijf niet in mijn angst hangen.”

Daarnaast is er schrijf-, teken- en boetseermateriaal. Door zelf je eigen beelden vorm te geven kan je weer/op een andere manier in beweging komen. Ook zijn er twee cd’s met verbeeldings- en ontspanningsoefeningen. Deze kunnen in de cursus worden gebruikt, maar ook om thuis te oefenen als je dat wilt.

De verbeelding geeft ruimte aan dat wat in je leeft en voor wat je nodig hebt of verlangt. Het geeft je weer meer regie over je situatie en toegang tot onze creativiteit en ons zelf- herstellend vermogen. Dit heeft tot gevolg dat jij je emotioneel meer in evenwicht voelt en dat je meer rust ervaart. En naast dat dit helpend kan zijn, is het vooral ook heel plezierig om hier al zoekend en spelend met elkaar mee bezig te zijn.

De begeleiding van deze cursus is in handen van Mieke Sachs:

"Vanaf 2003 begeleid ik mensen bij vragen en situaties rondom zingeving en verlies. In mijn opleiding psychosynthese was veel ruimte voor het werken met de verbeelding. Daar werd de verbeelding gezien als het meest gebruikte en minst begrepen zintuig dat we hebben. In Amsterdam is de School voor Imaginatie. Ik heb daar verschillende trainingen gedaan om met de toolkit te kunnen werken." Voor meer informatie kan je kijken op: www.gewoonmieke.nl

Vrijblijvende introductiebijeenkomst: donderdagavond 22 februari 2018 van 19.30 - 21.00 uur.
De cursus van 8 bijeenkomsten start op donderdag 8 maart 2018 en de laatste is op donderdag 26 april 2018.
Tijd: 19.00 uur tot 21.00 uur.

Bijdrage: 60,-- voor de hele cursus, incl. koffie en thee, contant te voldoen bij de gastvrouw/heer in Pisa.
Voorafgaand is altijd een kennismakingsgesprek.
Meer informatie, vragen, aanmelden? Telefoon: 0229 - 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via mail: Klik hier

Evenement Eigenschappen

Startdatum 15-03-2018 19:00
Einddatum 15-03-2018 21:00
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon
Locatie Inloophuis Pisa

Locatie Kaart

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads