Openingstijden Pisa

Vanaf 15 oktober is de spontane inloop stopgezet.   

We zijn telefonisch bereikbaar op:

Maandag en woensdag: van 13.00 tot 15:00 uur
Dinsdag, donderdag, vrijdag: van 10:00 tot 12:00 uur

Bel ons als je behoefte hebt aan een luisterend oor, of maak een afspraak voor een één-op-één gesprek. Je aanmelden voor een activiteit is ook mogelijk.

Altijd welkom!

Voordat je een afspraak maakt voor een 1-op-1 gesprek, een activiteit of een lotgenotenbijeenkomst, vragen we je om dit protocol te lezen. Je krijgt van ons altijd een emailbevestiging van je afspraak, waarin ook wordt gewezen op dit protocol.


kop koffie bij inloophuis pisa

Pisa biedt een enorme variëteit aan activiteiten

Inloophuis Pisa biedt een enorme variëteit aan activiteiten. Zo bieden wij Creatieve activiteiten, Lotgenotenbijeenkomsten, Themabijeenkomsten, Workshops en nog veel meer! Klik in het menu of hieronder op ‘Hoorn’ of ‘Enkhuizen’ voor het overzicht van activiteiten in de plaats van jouw keuze.

Partnergroep

ONTMOETINGSGROEP VOOR PARTNERS “En hoe is het nou met jou?”

Waarom een groep voor partners?

Partners van mensen met kanker worden veelal zwaar belast.

Tijdens het ziekteproces van de patiënt staan zij als vanzelf op de tweede plaats; de aandacht van iedereen, inclusief henzelf, is gericht op de patiënt en maar zelden staan zij stil bij de vraag: “Hoe is het nou met mij en wat heb ik nodig”?

Ook in het leven van de partner is veel veranderd, vaak ook in de mogelijkheden om te ontspannen, te werken, dingen voor zichzelf te doen. Als er sprake is van heftige emoties is het soms een hele kunst om daar samen goed mee om te gaan. Je wilt elkaar niet nog meer belasten! Soms heb je dan ook gevoelens die niet geuit worden en blijf je daar alleen mee. De relatie kan onbedoeld onder druk komen te staan.

Bovendien kunnen er verschillen zijn tussen de partners in hoe je met deze situatie omgaat of wilt omgaan; iedereen verwerkt problemen immers op zijn eigen manier. 

Ook na de behandelingen kan het oppakken van de draad van het “gewone” leven tegenvallen; er kan erg veel veranderd zijn en de aandacht en het begrip van de omgeving is vaak behoorlijk verminderd.

Hoe gaat dat dan op zo’n avond?

Tijdens de bijeenkomsten van deze gespreksgroep worden partners uitgenodigd om nu eens aandacht te besteden aan zichzelf en alles wat juist hen bezighoudt en heeft gehouden.

Het wordt geenszins een negatieve en loodzware mopper- groep, maar een mogelijkheid tot ontmoeting, waar ruimte is voor uitwisseling en delen van emoties met als doel gesterkt en bemoedigd verder kunnen. Erkenning en herkenning werkt steunend en geeft moed.

Veelal aan de hand van thema’s worden in de groep ervaringen en tips uitgewisseld, is er ruimte om gevoelens te delen. Dat kan en mag “ongecensureerd”; niemand hoeft nu immers gespaard te worden. Naast praten kan ook aandacht worden  besteed aan vormen van ontspanning. De deelnemers hebben grote invloed op de inhoud van de bijeenkomsten; er wordt zo veel als mogelijk “maatwerk” geleverd, waarbij de actualiteit leidend en de wensen van de deelnemers leidend zijn.

Wanneer:  gemiddeld 1 x per maand op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Meestal de 2de maandag van de maand.

Bijdrage:  € 5,-- per bijeenkomst, contant te voldoen

Waar: Villa PISA, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn

Begeleiding: Anneke Betten, psycholoog/begeleider en gastvrouw en Wiek Luza, psycho-oncologisch begeleider en coördinator van Pisa.

Nadere informatie en aanmelding: via de website www.inloophuispisa.nl  of telefonisch tijdens openingsuren:  0229 - 75 85 31  of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Met elke deelnemer wordt van tevoren een kort kennismakingsgesprekje gehouden.                                                      

Evenement Eigenschappen

Startdatum 10-08-2020 19:30
Einddatum 10-08-2020 21:30
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon
Locatie Inloophuis Pisa

Locatie Kaart

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads