Openingstijden Pisa

Vanaf 15 oktober is de spontane inloop stopgezet.   

We zijn telefonisch bereikbaar op:

Maandag en woensdag: van 13.00 tot 15:00 uur
Dinsdag, donderdag, vrijdag: van 10:00 tot 12:00 uur

Bel ons als je behoefte hebt aan een luisterend oor, of maak een afspraak voor een één-op-één gesprek. Je aanmelden voor een activiteit is ook mogelijk.

Altijd welkom!

Voordat je een afspraak maakt voor een 1-op-1 gesprek, een activiteit of een lotgenotenbijeenkomst, vragen we je om dit protocol te lezen. Je krijgt van ons altijd een emailbevestiging van je afspraak, waarin ook wordt gewezen op dit protocol.


kop koffie bij inloophuis pisa

Pisa biedt een enorme variëteit aan activiteiten

Inloophuis Pisa biedt een enorme variëteit aan activiteiten. Zo bieden wij Creatieve activiteiten, Lotgenotenbijeenkomsten, Themabijeenkomsten, Workshops en nog veel meer! Klik in het menu of hieronder op ‘Hoorn’ of ‘Enkhuizen’ voor het overzicht van activiteiten in de plaats van jouw keuze.

Groep Verder leven na kanker

Je bent enige tijd geleden behandeld aan kanker en je wilt heel graag de draad van het leven weer oppakken. Je wilt liefst weer verder gaan op de manier waarop je dat deed vóór dat je ziek werd. Ook je omgeving lijkt te verwachten dat je weer normaal kunt functioneren en wil je opbeuren met gezegden als: "Je ziet er weer goed uit" en "Je mag blij zijn dat je er nog bent".

Veel mensen willen na alle behandelingen zelf ook heel graag doorgaan met het normale leven maar lopen toch tegen problemen en beperkingen op. Velen hebben te maken met ongemakken waardoor het leven nooit meer zal worden zoals het was. Dat kan zijn omdat je lijf door alle ingrepen niet meer functioneert zoals voorheen. Of je hebt nog last van concentratieproblemen of van die typerende vorm van vermoeidheid die veel voorkomt na de behandeling aan kanker.

Dit alles kan veel invloed hebben op je lichamelijke functioneren, maar zeker ook op je psychisch welzijn.

Ook in je relatie kan het nodige veranderd zijn, bijv. op het gebied van lichamelijkheid, intimiteit en seksualiteit. En hoe verloopt de communicatie binnen de partnerrelatie; elk mens heeft immers ook nog eens een eigen "overlevingsstrategie" en wijze van omgaan met moeilijke zaken.

Sommigen krijgen problemen met het hervatten van het werk of verliezen hun werk en zien zichzelf thuis zitten met de vraag "hoe geef ik mijn leven opnieuw invulling en betekenis".

Kortom, het leven na kanker gaat vaak lang zo soepel niet als jij zelf zou willen en als je omgeving misschien van jou verwacht. Dat kan veel onbegrip en misverstanden geven, maar het kan ook maken dat je zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde een deuk op lopen. Weet dan: hier loop jij niet alleen tegen aan. Zoals jij zijn er heel veel meer die worstelen met het opnieuw vorm geven aan het leven na kanker.

Het kan soms prettig zijn om hierover eens van gedachten te wisselen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten; mensen die ook niet willen janken en zeuren, maar toch wel eens zouden willen horen hoe anderen met dit gegeven omgaan. Misschien dat door het uitwisselen van ervaringen er ook handvatten en tips voor jou kunnen uitrollen. Je staat er even niet alleen voor en je vindt begrip voor jouw verhaal.

Ieder heeft natuurlijk zijn eigen unieke verhaal, maar contact met lotgenoten geeft erkenning en herkenning en telkens weer blijkt dat dat moed en steun geeft bij het omgaan met jouw unieke situatie.

Voor wie:

  • voor iedereen die behandeld is aan kanker en tegen beperkingen en/of problemen aan loopt als gevolg hiervan, ongeacht leeftijd, het soort kanker en hoe lang de behandeling inmiddels geleden is
  • voor wie het plezierig vindt om lotgenoten te ontmoeten en hier ervaringen mee uit te wisselen

Wanneer: 1 keer per ca. 2 maanden, check www.inloophuispisa.nl voor de data

Waar: In de huiskamer van Inloophuis Pisa, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn

Begeleiding: Wiek Luza, psycho-oncologisch begeleider en coördinator van Inloophuis Pisa

Bijdrage: 5,-- per persoon, incl. koffie en thee
Meer informatie, vragen? Telefoon: 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren). Aanmelding via mail: Klik hier

Evenement Eigenschappen

Startdatum 12-11-2020 19:30
Einddatum 12-11-2020 21:30
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon
Locatie Inloophuis Pisa

Locatie Kaart

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads