skip to Main Content

Open Over Kanker: Jonge vrouwen en kanker

Tijd13/12/2022

Op dinsdag 13 december organiseren we de PISA Talk met en voor jonge vrouwen die te maken krijgen met de verschrikkelijke diagnose kanker. Wat dit voor hen betekent, welke vragen en onzekerheden kunnen spelen en hoe hun jonge leeftijd een rol speelt bij de obstakels en de verwerking. Michelle Hoogeveen: “Als jonge vrouw kon ik niks herkenbaars vinden in de flyers over wat de gevolgen zijn na de behandeling. Kanker kan (helaas) ook jonge mensen treffen.”

Deze avond komen Sarah Stam en Michelle Hoogeveen aan het woord, die beiden als dertiger te maken kregen met kanker en vanavond zullen spreken vanuit hun eigen perspectief. Er wordt onder andere gesproken over daten, seks en onvruchtbaarheid na de behandeling. Hoe richt je je toekomst (anders) in? Ook andere onderwerpen die een rol kunnen spelen voor jonge vrouwen met kanker komen aan bod.

Michelle Hoogeveen had in 2021 met veel moeite een woning gekocht en woonde net 4 maanden in haar nieuwe huis toen ze haar diagnose baarmoederhalskanker kreeg. Michelle: “De nieuwe fase stond ineens in het teken van ziekenhuisbezoeken, behandeling en herstel in plaats van werken/leren, daten en genieten.”

Sarah Stam (foto, Joep van Aert) werkte als zelfstandig ondernemer in de muziekindustrie toen ze in november 2020 de diagnose uitgezaaide eierstokkanker kreeg, stadium 3c, waarbij er uitzaaiingen zijn door de hele buik. In een klap stond haar hele wereld op zijn kop. Sarah: “Tijdens dit proces had ik veel behoefte aan hoop en inspiratie van andere vrouwen. Als jonge vrouw vond ik het lastig mijzelf te herkennen in de huidige informatievoorziening en flyers en miste ik echt een stukje beeldvorming.”

Info
De inloop van deze PISA Talk is vanaf 19.30, start 20.00 uur, tot maximaal 21.30 uur. Aanmelden kan door te bellen naar 0229-758531 of je hier aan te melden. Deelname kost € 5,-, incl koffie en thee.

K*tkanker
Michelle en Sarah zijn betrokken bij K*tkanker. Dit is een fotoboek voor en door 50 vrouwen met borstkanker of een vorm van gynaecologische kanker tussen de 20 en 100 jaar. Vijftig krachtige, inspirerende beelden en korte persoonlijke verhalen aangevuld met meer dan 100 tips vol praktische adresjes, handige websites en slimme adviezen. Vijftig diverse verhalen, waarvan 25 vrouwen van kleur, om bij te dragen aan een meer diverse beeldvorming.

Back To Top