skip to Main Content

PISA Enkhuizen

Tijd14/09/2022

PISA is er voor mensen die geraakt zijn door kanker en hun naasten en biedt laagdrempelige psychosociale steun in de vorm van een luisterend oor, lotgenotencontact en activiteiten.

De diagnose kanker kan je leven ingrijpend veranderen, het brengt vaak angst en verdriet en maakt de toekomst onzeker. Niet alleen bij degene die zelf kanker heeft, maar ook partners, familieleden en vrienden.

Voor iedereen die te maken heeft met de gevolgen van kanker organiseert PISA maandelijks een inloopochtend in Enkhuizen. Je kunt dan binnenlopen voor een gesprek met een gastheer of -vrouw, voor informatie of gewoon voor een lekkere kop koffie of thee. Tijdens deze ochtend is er steeds een andere activiteit.

 

Woensdag 14 september: Samen op weg
Locatie: De Drom
Samen op weg is voor mensen die na afronding van het behandeltraject de behoefte hebben aan ondersteuning om het dagelijks leven weer op te pakken. Je krijgt uitleg over positieve gezondheid, mindfulness etc en komt direct meer te weten over de cursus van 7 bijeenkomsten die in oktober in Hoorn van start gaat.

Woensdag 12 oktober: Koffieochtend
Locatie: IJsselzand
Ontmoetingsochtend voor mensen met verschillende culturele achtergronden, met uitwisseling over onderwerpen als ziekzijn, steun vinden etc. Om samen in gesprek te gaan over PISA en wat wij nog meer kunnen betekenen voor mensen die met kanker te maken hebben.

Woensdag 9 november: Kanker heb je niet alleen
Locatie: De Drom
De diagnose kanker is een enorme schok voor de patiënt, maar zeker ook voor de eventuele partner, de kinderen, ouders en andere belangrijke naasten. Oncologie- verpleegkundigen van De Omring vertellen hierover vanuit hun enorme praktijkervaring. Zij geven tips en handreikingen en er is een ruime gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

Woensdag 14 december: Creatieve workshop
Locatie: IJsselzand
In december kun je een bijzonder Kerstwerkstuk maken. De creatieve ideeën van de begeleider helpen je op weg, maar de activiteiten is zeker ook geschikt voor niet-creatievelingen. Na een ontspannen ochtend ga je met een leuk werkstuk naar huis, voor jezelf, of voor een dierbare.

Tijden en prijzen:
De maandelijkse inloop van 9.30 tot 12.30 uur is gratis.
De activiteit is van 10.00 tot ong. 12.00 uur en kost
€ 5.- of € 7,50 (crea).

Aanmelden voor de activiteiten kan via de mail administratie@inloophuispisa.nl, op de contactpagina, of telefonisch op 0229-758531,  graag de maandag vóór de activiteit.

Adressen:
De Drom, Paktuinen 1, 1601 GD Enkhuizen
Huis van de buurt, IJsselzand, Anjerstraat 1, 1602 XZ Enkhuizen

Back To Top