skip to Main Content

PISA Talk: Alles wat je moet weten over het levenstestament

Tijd10/11/2022 LocatieStichting Inloophuis Pisa, Draafsingel 59

Op donderdag 10 november organiseren we de PISA Talk over erfrecht, hypotheken, levenstestament en andere financiële en zakelijke onderwerpen.

Een testament treedt pas in werking na een overlijden. Maar het is juist ook belangrijk om zaken te regelen voor het geval u leeft, maar niet meer alles zelf kunt. Wanneer je bijvoorbeeld door ziekte niet in staat bent om bepaalde handelingen te verrichten of wilsonbekwaam bent kan een goed levenstestament veel problemen voorkomen.

Dit is van belang voor alleenstaanden maar ook voor paren. Partners kunnen niet zomaar beschikken en beslissen over gezamenlijke eigendommen en het gezamenlijke vermogen. Het levenstestament biedt ook mogelijkheden over de verzorging van de huisdieren.

In deze Pisa Talk met erfrecht adviseur Frank Schaaij en hypotheekadviseur Tom de Ouden zal naast het levenstestament ook het ‘overlijdens testament aan bod komen. Daarbij komen vooral de mogelijkheden aan bod om de regie over uw nalatenschap in eigen hand te houden. Een verzilverhypotheek geeft mogelijkheden om extra kosten gerelateerd aan zorg te financieren; maar ook mogelijkheden om lang bestaande wensen alsnog uit te laten komen.

Daarnaast is er tijd voor vragen. Frank en Tom spreken namens Ernest Financiële Diensten (EFD). Een financieel adviesbureau dat al ruim 10 jaar de wijde omgeving bedient vanuit het kantoor in Purmerend. Je kunt er terecht voor advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen en erfrecht.

De inloop is vanaf 19.30, de lezing begint om 20.00 uur. Aanmelden voor deze themabijeenkomst kan door te bellen naar 0229-758531 of je hier in te schrijven. Deelname kost € 5,-, incl koffie en thee.

Back To Top