skip to Main Content

Samen zingen: Zingend naar herstel

Tijd13/01/2023 LocatieInloophuis Pisa, Draafsingel 59

Kanker kan je zó afmatten, lichamelijk en mentaal. Samen zingen met lotgenoten en naasten kan je helpen weer bij je kracht te komen en plezier te ervaren. Heb je vóór je ziekte gezongen bij een koor en wil je kijken of je je stem weer kunt vinden? Heb je altijd al willen zingen, en wil je nu echt kijken of zingen bij je past? Wat jouw verhaal ook is, Samen Zingen kan je op weg helpen je doelen te bereiken.

Samen Zingen bestaat uit 2 onderdelen (Koor en Zingend naar herstel), waaraan je tegelijkertijd, of na elkaar kunt meedoen. Past één onderdeel je beter dan het andere, dan doe je gewoon alleen aan dat onderdeel mee.

Zingend naar herstel

Een welzijnprogramma voor mensen die herstellende zijn van kanker en/of de behandeling daarvan, die last hebben van restverschijnselen zoals moeheid en verlies van vertrouwen.

Zingend naar herstel is geen koor of zanggroep. Het is een laagdrempelige groep die door simpele zangtechnieken ondersteuning biedt bij het fysieke en emotionele herstel van een ziekte. Zang-ervaring of de wens om goed te zingen is niet nodig, plezier en ontspanning staan voorop. Geschikt voor iedereen die te maken heeft met kanker, ook naasten zijn welkom.

Wat is het?
– zes bijeenkomsten van 1 uur, voor minimaal vier en maximaal acht personen, begeleidt door een gediplomeerde zanglerares/muziektherapeut.
– de cursus moedigt de deelnemers aan plezier te vinden in zingen en deel te nemen aan de oefeningen die helpen bij terugkrijgen van het vertrouwen in het lichaam, de adem en het fysieke/emotionele herstel bevorderd.
– de liedjes zijn gemakkelijke te onthouden, ontspannend en laagdrempelig voor iedereen, we zingen o.a. wiegeliedjes omdat ze ontworpen zijn om rust te brengen

Wat gaan we doen?
– opwarmende oefeningen voor lichaam en geest
– praktische oefeningen om verbetering van houding en controle van de adem te bevorderen, plezier in zingen te vinden en zelfvertrouwen te stimuleren op het gebied van lichaam, adem en geest.
– begeleid zingen van wiegeliedjes en korte wereldmuziek liedjes die geselecteerd zijn op eenvoud, ontspanning en toegankelijkheid.
– een moment voor deelnemers om met elkaar te praten in een veilige en ondersteunende omgeving

Begeleiding: Marinet Koeman, gediplomeerde zanglerares en muziektherapeut. Zij weet als ervaringsdeskundige wat voor impact kanker op je leven kan hebben.

Tijden: inloop 12.30, start 13.00 uur

Data: 18 en 25 november, 9 en 16 december, 6 en 13 januari. In mei/juni volgt een serie voor gevorderden én koorleden.

Kosten: € 30.- voor 6 keer.

Meer informatie, vragen of aanmelden kan via 0229- 75 85 31 (tijdens openingsuren) of via dit formulier.

Back To Top