skip to Main Content

Open dagen, verwendagen, workshops

We organiseren met enige regelmaat een Open dag. Dan kun je een kijkje nemen in het huis en de sfeer proeven. Je kunt kennismaken met de gastheren en -vrouwen en activiteitenbegeleiders. Tijdens zo’n Open Dag of Verwendag krijg je de gelegenheid om deel te nemen aan korte workshops en ontmoet je andere mensen die net als jij te maken hebben (gehad) met kanker.

OPEN DAGEN UIT HET VERLEDEN

10 juli Wijkterras

Op zondag 10 juli 2022 doet PISA mee met het Wijkterras van Hoorn-Noord en Veenelaankwartier.

Op die dag hebben we een gezellig terras in de tuin van PISA, is er live muziek en kun je meedoen aan diverse korte workshops. Een leuke manier om kennis te maken met de gastvrouwen- en heren en meer te weten te komen over wat PISA kan betekenen voor mensen die geconfronteerd zijn met kanker.

Buurtbewoner? We ontvangen je graag op het terras en bieden je met plezier een rondleiding door het huis.

Bezoeker? Kom gerust even langs tijdens het Wijkterras, we beantwoorden al je vragen en vertellen je graag meer over de activiteiten en lotgenotengroepen.

Vrijwilliger? Dit is een leuke kans om de sfeer te proeven en kennis te maken met de collega’s. Zij ontvangen je graag tijdens het Wijkterras.

We zijn nog met de voorbereidingen bezig, maar informeren je binnenkort over het leuke programma van zondag 10 juli.

Digitale Open Dag 6 februari 2021

Op zaterdag 6 februari 2021, organiseren wij voor de eerste maal een bijzondere, geheel digitale Open Dag via Zoom.

Je kunt elk moment van de dag aansluiten via Zoom om een kijkje te nemen bij wat jij interessant vindt. Tijdens elk blokje is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook zijn wij deze dag telefonisch bereikbaar voor een persoonlijk gesprek (0229-758531).
Wil je (een deel van) onze digitale Open Dag bijwonen? Geef je dan vóór vrijdag 5 februari, 12:00 uur op via administratie@inloophuispisa.nl. Wij sturen je dan een link en verdere uitleg voor deelname via Zoom.

Op zaterdag 6 februari 2021, organiseren wij voor de eerste maal een bijzondere, geheel digitale Open Dag via Zoom.

Je kunt elk moment van de dag aansluiten via Zoom om een kijkje te nemen bij wat jij interessant vindt. Tijdens elk blokje is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook zijn wij deze dag telefonisch bereikbaar voor een persoonlijk gesprek (0229-758531).
Wil je (een deel van) onze digitale Open Dag bijwonen? Geef je dan op via administratie@inloophuispisa.nl. Wij sturen je dan een link en verdere uitleg voor deelname via Zoom.
Het voorlopige programma:
10:00 uur Opening (Toelichting Open Dag, Wat is Pisa) | door coördinatoren Wiek Luza en Ingrid Damen
10:30 uur Creatieve activiteit | door Caroline de Moel
11:00 uur Massage bij kanker met live demonstratie | door Annemarie Bruinsma
11:30 uur Kindertijd (voor kinderen van 5 tot 12 jaar), rondleiding door het huis, interview Imke en Jente | door Sandra Peerdeman, Annemiek Eppingbroek, Imke en Jente van den Berg
12:00 uur Jongerengroep Chill@Pisa | door Iris Mulder, Ruth de Vries, Annet Langedijk
12:30 uur Gastvrouw/-heer, wat houdt dat in? | door Marjolein van Leeuwaarden, Mariska Verhaar, Arie den Blanken, Célina Reus
13:00 uur Zangworkshop Pisa-koor ‘Zingen voor je leven’ | door Klaas Kloppenburg
13:30 uur De kracht van lotgenotencontact | door Wiek Luza, Anneke Betten, Michèl Snoek, Mariska Verhaar, Arie den Blanken, Cees Hendriks, Gerda van Leijenhorst, Dennis van den Berg
  • Pisa en de ondersteuning in de palliatieve fase
  • Partnergroep
  • Nabestaandengroep
  • Verder leven na kanker
  • Herensociëteit
  • Groep Jong Je Geliefde Verloren

14:30 uur Afsluiting | door Wiek Luza en Ingrid Damen

Je kunt elk moment van de dag aansluiten via Zoom om een kijkje te nemen bij wat jij interessant vindt. Tijdens elk blokje is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook zijn wij deze dag telefonisch bereikbaar voor een persoonlijk gesprek (0229-758531).

Wil je (een deel van) onze digitale Open Dag bijwonen? Geef je dan op via administratie@inloophuispisa.nl. Wij sturen je dan een link en verdere uitleg voor deelname via Zoom.

Ronald Vos geeft Boksles tijdens Open Huis bij Pisa!

Op zaterdag 2 november a.s. komt Ronald Vos van 10:30 uur tot 11:30 uur een boksles verzorgen bij Pisa! Bij boksen denkt men vaak aan een agressieve vechtsport waar je een blauw oog aan overhoudt, maar niets is minder waar. Boksen staat weliswaar (nog) bekend als echte mannensport, het zijn echter lang niet alleen maar afgetrainde mannen die deze sport beoefenen. Ook vrouwen zien we de laatste jaren steeds vaker boksen en dat is niet zo gek. Boksen is namelijk veel meer dan het gevecht alleen.

Waarom je boksen dus echt een keer moet proberen? Wij zetten een aantal redenen voor je op een rij:

Je word er fit, sterk en leniger van!

Boksen is super voor je figuur. Springen, stoten, blokken, wegduiken… ideaal om de spieren in heel je lichaam te versterken. Boksen is de perfecte combinatie van cardio- en krachttraining in één.

Maak een einde aan je stress

Niks is zo lekker om na een drukke werkdag jezelf helemaal uit te leven tijdens een bokstraining. Zet je verstand op ‘0’ en gaan! Focus je op iets totaal anders dan hetgeen waar je je druk over maakt of gestrest over bent. Bij boksen komt er endorfine vrij, en door dit stofje voel je je achteraf weer lekker vrolijk.

Het is goed voor je zelfvertrouwen

Boksen geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Je oefent met gevechtssituaties, leert je grenzen kennen en ontdekt waartoe je lichaam in staat is. Boksen geeft je controle over je eigen lichaam waardoor je weet wat je moet doen áls er iets gebeurt.

Boksen geeft je meer energie

Plof je na een lange werkdag het liefst op de bank met een filmpje? Dan ben je vast niet de enige. Maar ook om dit futloze gevoel tegen te gaan is boksen het perfecte middel. Je lichaam wordt tijdens boksen tot het uiterste gedreven en maximaal uitgedaagd. Het gevolg hiervan is dat je bloedsomloop wordt gestimuleerd en zuurstof naar je hersenen gaat wat weer zorgt voor meer informatie.

Goed voor je sociale vaardigheden

Boksen bestaat uit veel oefeningen die je gezamenlijk moet uitvoeren. Je wordt dus als het ware gedwongen om samen met anderen te werken aan nieuwe technieken en vaardigheden. Ben je wat verlegen van jezelf, dan gaat boksen ervoor zorgen dat je in het dagelijks leven eerder op onbekende mensen af durft te stappen.

Informatie en aanmelden

Op zaterdag 2 november a.s. is Ronald Vos, tijdens het Open Huis, van 10:30 tot 11:30 uur bij Pisa en kan je deelnemen aan zijn boksles. Geef je wel even op want het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden kan via administratie@inloophuispisa.nl of bij een van de gastvrouwen van Pisa. Pisa vraagt een bijdrage in de kosten van 5 euro per persoon.

Handmassage tijdens Open Huis op 5 oktober a.s.

Behoefte aan een heerlijk moment van ontspanning? Dan is een handmassage met de AromaTouch Hand Technique door Margriet Slot een absolute aanrader! Tijdens het Open Huis van Pisa op 5 oktober a.s. kun je hiervoor terecht!

Gespannen handen worden zacht en soepel en vermoeide handen worden lekker warm. Daarbij zorgt de massage ook voor kalmering van de geest en ontspanning van het lichaam.

Essentiële oliën worden al sinds de oudheid gebruikt voor het welbevinden van mensen. De oliën die Margriet gebruikt zijn natuurlijke, 100% zuivere oliën waar niet anders aan is toegevoegd.
Afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt, wordt een essentiële olie gekozen die op dat moment het prettigst voor je is.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ervaren wat een handmassage voor jou kan doen? Maak een afspraak en je zult genieten van deze weldadige massage.

Wanneer: Zaterdag 5 oktober 2019 tijdens het OPEN HUIS van PISA.
Tijd: 4 mogelijkheden: 11.00 of 11.30 of 12.00 of 12.30 uur
Bijdrage: € 5,–, incl. koffie of thee

Aanmelden: via administratie@inloophuispisa.nl of tijdens opening bij de gastvrouw of -heer of via onze website www.inloophuispisa.nl

OPEN DAG in Inloophuis Pisa

Op zaterdag 3 februari a.s. zet Inloophuis Pisa van 12.00 tot 16.00 uur haar deuren open voor iedereen die benieuwd is naar ons huis, naar wie wij zijn en wat wij doen. U kunt deze dag vrijblijvend een kijkje komen nemen en kennis maken met onze medewerkers en de verschillende activiteiten van het inloophuis. De activiteiten van Inloophuis Pisa zijn heel divers en zeker niet alleen voor patiënten, maar ook voor hun partners, kinderen, ouders en ook voor nabestaanden!

Er zijn diverse begeleiders die u tijdens de open dag een voorproefje geven van hun activiteiten door u uit te nodigen om actief mee te doen. Zo bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan het creatief atelier en bij de presentatie van het koor “Zingen voor je leven” nodigen wij u uit om uit volle borst mee te zingen of u ondergaat een heerlijke ontspanningsmassage.

U kunt tevens ‘proeven’ van de nieuwe cursus ‘Verbeelding en Veerkracht’ en van de theateractiviteit “Spelen voor je Leven” die beide in maart van start gaan, tevens zullen begeleiders van de kinder- en jongerengroep en ook van onze andere lotgenotengroepen deze dag aanwezig zijn.

Programma deze middag

12.30 uur:           Yogadocent Emelie Zwaan zal met ons de zonnegroet brengen in de tuin van Villa Pisa.

13.00 uur:           Pisakoor Zingen voor je Leven o.l.v. Klaas Kloppenburg zal een kort meezing-optreden verzorgen.

13.30 uur:           Joke Goudriaan zal een mini-presentatie geven naar aanleiding van haar boek “Brainstorm” dat gaat over haar ervaringen in de periode van ziek zijn, de behandelingen aan haar hersentumor, de periode van herstel en het vaak moeizame proces van het opnieuw oppakken van je leven. Een aangrijpend en inspirerend verhaal met een positieve en bemoedigende toon!

14.00 uur:      Karin Zeeman verzorgt een korte presentatie van en “aftrap” naar de Battle4Life 2018 die op donderdag 10 mei gehouden wordt. De inschrijving voor deze obstacle run t.b.v. Pisa zal vanaf deze dag geopend zijn.

14.30 uur:       Mini workshop theater Spelen voor je Leven o.l.v. Michèl Snoek.

Naast dit alles staat er vanzelfsprekend een kopje koffie met zelfgebakken koekjes of een glaasje fris voor u klaar en geven de gastvrouwen en activiteitenbegeleiders u graag nadere informatie.

Zien wij u ook op 3 februari? U bent van harte welkom!!

NB: Op donderdag 1 februari a.s. gaat er van 11.00 tot 12.30 uur weer een aantal medewerkers van Inloophuis Pisa naar de verschillende oncologieafdelingen van het Westfriesgasthuis om als blijk van respect en bemoediging een tulp te overhandigen aan patiënten, hun naasten en hun zorgverleners.

Back To Top