Informatie en programma Samenloop voor Hoop WF op 14 en 15 september in Streekbos

Op 14 en 15 september vindt opnieuw de SamenLoop voor Hoop WF plaats in het Streekbos aan De Middend 2 in Bovenkarspel. Het evenement begint op zaterdagmiddag 14.00 uur met de openingsceremonie. De slotceremonie vindt op zondagmiddag om 14.00 uur plaats.

Samenloop voor Hoop is een evenement van KWF voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette in West-Friesland, staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens het evenement lopen deelnemers in teams en lossen elkaar af, zodat uit elk team altijd iemand aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. De openheid, saamhorigheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

Tijdens de Samenloop voor Hoop wandelen deelnemers 24 uur lang in estafettevorm om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. In het hele land worden verschillende ’SamenLopen’ georganiseerd, die in het Streekbos wordt voor de derde keer gehouden. De tweede editie, in 2017, leverde 117.000 euro op. Elfhonderd mensen deden toen mee.

Ook lokale doelen

,,De SamenLoop is een evenement met een sterk regionaal karakter’’, vertelt Brenda Schaaper namens de organisatie. ,,Veel ondernemers en particulieren uit West-Friesland zetten zich al maanden van tevoren in.’’ Daarom is het volgens haar goed nieuws dat KWF dit jaar een pilot gestart is waarbij 40 procent aan lokale doelen uitgekeerd mag worden.

,,We roepen lokale initiatieven dan ook op om een aanvraag voor financiering in te dienen. Het gaat dan om projecten die zich richten op de preventie van kanker of het welzijn van (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Denk aan schaduwdoeken op schoolpleinen, voorlichting over borstkanker, fitness op maat, inloophuizen of de ondersteuning van een hospice.’’ De resterende 60 procent besteedt KWF aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Deelnemen

Voor het evenement hebben zich tot nu toe 435 deelnemers opgegeven, de meeste daarvan verdeeld over 21 teams. Zij zijn met allerlei initiatieven druk bezig om zoveel mogelijk sponsor geld in te zamelen. Schaaper: ,,Aanmelden kan nog steeds, als team of individueel. Ook is het mogelijk om je aan te sluiten bij bestaande teams.’’

Team Pisa

Er hebben zich al diverse deelnemers aangemeld die willen meelopen in het Pisa-team, maar er kunnen er natuurlijk nog meer bij! Loop jij ook mee? Aanmelden kan via samenloopvoorhoop.nl/westfriesland. Natuurlijk kan je ook contact opnemen via Pisa.

Ook zijn wij nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om op die dag een handje te helpen bij de braderiekraam. Daarvoor kun je je aanmelden bij Pisa!

De openingsceremonie

zaterdag 14 september 2019 / 14:00 uur

Onder warme aanmoediging van alle aanwezigen lopen mensen die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn - de survivors - samen met hun naasten de eerste ronde over het parcours. Met de openingsceremonie laten we zien dat we er voor elkaar zijn en dat er hoop is.

De Kaarsenceremonie

zaterdag 14 september 2019 / 23:00 uur

Als de avond valt steken we de kaarsen aan waardoor de kaarsenzakken met daarop een persoonlijke boodschap het parcours verlichten.

De KinderLoop

zondag 15 september 2019 / 11:00 uur

Naast de ceremonies wordt er ook een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten.

De Slotceremonie

zondag 15 september 2019 / 14:00 uur

Na 24 uur lopen alle deelnemers begeleid door sfeervolle muziek en gehuld in hun paarse shirt de laatste ronde samen.

Deelnemers en projecten aanmelden voor een bijdrage kan via de website: Samenloopvoorhoop.nl/westfriesland

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads