Boekentip: Als de man verliest

De ervaring leert dat mannen vaak anders omgaan met groot verdriet dan vrouwen. Vrouwen zijn geneigd tot praten, ze zoeken steun bij elkaar of hulp bij een psycholoog. Voor een man is niets zo frustrerend als het verlies van controle. Daarover gaat het boek 'Als de man verliest' van Tim Overdiek en Wim van Lent. Ben je benieuwd naar dit boek, lees dan de hele recensie hier: http://hanneketinorcenti.nl/als-de-man-verliest/

 

E-mail

Boekentip: Tietel van Shirley de Graaf-Zuidgeest

Shirley Graaf is getrouwd met Marco en het stel heeft twee jonge kinderen. Tijn van 5 en Evie van 3. Ideaal zou je zeggen en dat was het ook, tot in 2017 de mare kwam dat Shirley borstkanker had. Dat slaat in als een bom. In Tietel beschrijft Shirley het hele proces. Vanaf het moment dat ze de diagnose gepresenteerd kreeg tot aan het moment dat ze ‘schoon’ verklaard werd.

In Tietel is Shirley volkomen openhartig. Niets laat ze weg. Ze schrijft over haar emoties, boosheid, verdriet, haar lage libido én ze schrijft een gedicht voor haar ‘boobies’: 

Lees verder via: http://hanneketinorcenti.nl/tietel/

 

E-mail

Kijktip

Op 25 augustus a.s. is longarts Wanda de Kanter te gast in 'Zomergasten' van Janine Abbring. Dit programma wordt uitgezonden om 20.15 uur op NPO2.

Lees meer

E-mail

'Nabestaan' van Piet Post

Wij werden door het IPSO attent gemaakt op dit boek en bestuurslid/recensent Hanneke Tinor-Centi las en beoordeeld het voor ons. Haar conclusie: een eerbetoon aan een grote liefde, maar vooral een puur en eerlijk verslag over liefde, mantenzorg, ziekte, en overlijden. De hele recensie lees je hier: http://hanneketinorcenti.nl/nabestaan/

E-mail

Gevoel voor tumor: een boek dat laat zien dat lachen mág!

Ik wil jullie weer heel graag een boek aanbevelen. Het gaat om 'Gevoel voor tumor' van Leander Verdievel, naar de gelijknamige televisieserie. Leander kreeg op zijn 23e de diagnose die je geen mens toewenst: kanker. Hij schreef er een boek en het scenario voor een televisieserie over. Schurend, aangrijpend, maar vooral ook met humor! 

Lees meer

E-mail

Echte dokters huilen ook

Bestuurslid en recensent, Hanneke Tinor-Centi, kreeg onlangs weer een boek in handen waar ze jullie graag attent op maakt. Het gaat om 'Echte dokters huilen ook' van Warner Prevoo en Karin Overmars. ‘Echte dokters huilen ook’ van Warner Prevoo is het indringende relaas van een interventieradioloog die zélf longkanker krijgt. Hij vertelt open, eerlijk en zelfs met een vleugje humor over zijn ziekteproces. ‘Echte dokters huilen ook’ gaat over pijn, je hondsberoerd voelen, angst en eenzaamheid, maar vooral over de liefde voor het leven. Gewoon doorleven, hoe doe je dat? De hele review vind je hier: http://hanneketinorcenti.nl/echte-dokters-huilen-ook/

E-mail

Gedichtenbundel 'De volgende scan duurt vijf minuten'

Op deze plek op onze website maken wij jullie graag attent op mooie, boeiende, informatieve en relevante boeken en films. Vandaag is dat de gedichtenbundel 'De volgende scan duurt vijf minuten' van Lieke Marsman. Wanneer Lieke Marsman de mare voor haar kiezen krijgt dat zij kanker heeft, grijpt zij haar pen (nou ja, haar laptop) en verwoordt haar emoties en over elkaar heen buitelende gedachten in een tiental gedichten en een essay.

Lees meer

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads