Boek: Een hapje uit de zon

Dit boek van Corien van Zweden verscheen eerder onder de titel ‘Kankerklas’. Als bij journalist en schrijfster Corien van Zweden borstkanker wordt geconstateerd, zit haar oudste dochter in de brugklas. Al snel blijkt dat deze nieuwe klas een ‘kankerklas’ is: vijf van de tweeëntwintig leerlingen hebben een ouder met kanker. Een bizarre situatie, die de getroffen ouders en hun kinderen tot lotgenoten maakt. En die ongewild tot vergelijken aanzet.

Wat richt kanker in al die gezinnen aan? Hoe gaan de andere ouders met hun ziekte om? Wat verandert er in hun leven? En: wat denken de kinderen – alle vijf aan het begin van hun puberteit – ervan? Kankerklas biedt houvast en herkenning aan iedereen die met kanker te maken krijgt. Persoonlijke verhalen en professionele meningen zijn samengevoegd tot een gelaagd verslag van de impact van deze ziekte.

Wanneer je geinteresseerd bent in de hele bespreking van dit boek, klik dan op de link: http://hanneketinorcenti.nl/hapje-zon-velen-herkenbaar-anderen-aangrijpend/

E-mail

Boek: Coaching bij kanker

Het boek ‘Coaching bij kanker’ van Inge Hidding is weliswaar in eerste lijn bestemd voor coaches, maar ook andere professioneel begeleiders en zelfs de naasten van iemand met kanker zullen dit boek als nuttig ervaren. Het bevat een uniek model om levenskunst methodisch te integreren in de praktijk en prikkelt tot zelfanalyse, visieontwikkeling, uitwisseling, oefening en gesprek. Daarbij biedt de auteur ‘Het Palet’ een schema dat de, aan deze onderwerpen gerelateerde verlangens en passende werkvormen bevat. Per thema zet Hidding de samenhang met levenskunst uiteen.

Wanneer je geinteresseerd bent in de gehele bespreking van dit boek, klik dan op de link: http://hanneketinorcenti.nl/coaching-bij-kanker/

E-mail

Bezoeker Pisa geeft eigen cursus aan lotgenoten

Vrijdag 25 september 2015 is er een artikel in WestFries Dagblad verschenen over een cursus die gegeven wordt door een bezoeker van inloophuis Pisa: Suus Wolters. Klik op de knop "lees meer" om het betreffende artikel te lezen.

Lees meer

E-mail

Video Inloophuis Pisa - Kindertijd

Aan het eind van de Kindertijdmiddag op 11 maart 2015 vertoonde stagiaire Faraaz Ramdjanbeg het filmpje dat hij 14 dagen daarvoor tijdens de Kindertijdmiddag maakte. De kinderen, moeders, oma, gastvrouw en gastheer, bestuursleden en coördinator kregen de première te zien. De kinderen waren zeer tevreden met het resultaat en de rest van het publiek was ontroerd en natuurlijk erg trots op de kinderen en filmmaker Faraaz!

Lees meer

E-mail

Ons verhaal - Chill@Pisa (Prod. Tweestrijd)

Onze jongerengroep, Chill@Pisa, heeft in samenwerking met project Tweestrijd een prachtig project bewerkstelligd: 'Ons verhaal.' De 'Chillers' hebben ieder hun verhaal vertelt aan de jongeren van Tweestrijd. Aan de hand van deze verhalen is een indrukwekkende rap gemaakt in oktober 2014.

Klik hier voor de rap

E-mail

Uitzendingen van SBS6

Presentator Gallyon van Vessem van Hart van Nederland (SBS 6) trekt zich het lot aan van de Inloophuizen. In dit korte item wordt “Kindertijd”belicht, onze 2 wekelijkse activiteit voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Zij zijn allen geconfronteerd met kanker doordat ze zelf ziek zijn (geweest), of een ouder of ander gezinslid hebben dat ziek is, of doordat ze een belangrijke naaste hebben verloren.

Bekijk de video's hier

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2017 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads.nl