Boekentip: Waterval. Tien jaar leven met kanker.

In ‘Waterval. Tien jaar leven met kanker’ deelt Kitty
Trepels van Mil haar eigen verhaal. Nadat haar ex-huisarts haar, ondanks de
oncologische familiegeschiedenis, jarenlang een mammografie weigerde, kreeg zij
in 2010 de diagnose borstkanker te verwerken. Tien jaar later heeft Kitty 148
chemokuren ondergaan en kostte haar behandeling ruim twee miljoen euro; een
schril verschil ten opzichte van de 168 euro die een mammografie had gekost. Gaandeweg
kwam ze in absurde, onwerkelijke situaties terecht, maar met relativerende
humor hield ze zich staande in de wereld van de witte jassen.

 Lees hier de hele recensie!

 

E-mail

Boekentip: Man op de mammapoli

Man op de mammapoli is het verhaal van een partner van een kankerpatiënt en dat is dan ook direct dat wat dit boek zo bijzonder maakt. Er zijn tal van rakende, mooie en boeiende boeken van mensen met kanker die hun verhaal met de buitenwereld delen en dat is goed; heel goed. Het is een vorm van lotgenotencontact op afstand. Veel mensen met kanker herkennen zich in die ervaringsverhalen en putten er troost of juist moed uit. Lees hier de hele recensie!

 

E-mail

Boekentip: Een blauwe blik

Een jonge vrouw -Leja Berger- is het hoofdpersonage in Een blauwe blik, geschreven door Lucy Neetens. Leja krijgt, voor haar gevoel uit het niets, te horen dat ze kanker heeft. Ze voelt zich niet ziek en heeft slechts een bult in haar nek waar ze even naar wil laten kijken. Dit boek verhaalt over het proces dat Leja vervolgens doorloopt. Medisch en menselijk. Vallen en opstaan. Angst en gelukkige momenten.

“Ik hoor de mannen praten, maar ik versta hun taal niet. Hun woorden zijn net zo onbegrijpelijk als die van de internist. Non-Hodgkin? Ik voel me helemaal niet ziek. Het kan toch niet waar zijn dat wat begon met een bult in mijn nek, eindigt met de diagnose kanker?”

De gehele review vind je hier: Een blauwe blik | recensie door Hanneke Tinor-Centi

E-mail

Boekentip: Het regent zonnestralen van Fien Vermeulen

Het grote publiek kent Fien Vermeulen als presentator en deelnemer aan het telvisieprogramma Expeditie Robinson. Wat de meeste mensen echter niet weten is dat Fien op haar 21e de diagnose kanker kreeg. Het zette haar leven op zijn kop. Over die periode in haar leven en de wijze waarop ze met haar ziekte omging, schreef ze Het regent zonnestralen. De gehele review vind je hier: Het regent zonnestralen | recensie door Hanneke Tinor-Centi

E-mail

Boekentip: Je kunt het maar een keer doen van Barbara van Beukering

Dit keer tippen wij het boek van Barbara van Beukering: Je kunt het maar één keer doen. Van Beukering beschrijft in dit boek haar persoonlijke zoektocht naar sterven, het grootste taboe in ons leven. De verschillende wijzen waarop haar ouders omgingen met hun naderende dood, lag ten grondslag aan haar boek. De gehele review vind je hier: http://hanneketinorcenti.nl/je-kunt-het-maar-een-keer-doen/

E-mail

Boekentip: Als de man verliest

De ervaring leert dat mannen vaak anders omgaan met groot verdriet dan vrouwen. Vrouwen zijn geneigd tot praten, ze zoeken steun bij elkaar of hulp bij een psycholoog. Voor een man is niets zo frustrerend als het verlies van controle. Daarover gaat het boek 'Als de man verliest' van Tim Overdiek en Wim van Lent. Ben je benieuwd naar dit boek, lees dan de hele recensie hier: http://hanneketinorcenti.nl/als-de-man-verliest/

 

E-mail

Boekentip: Tietel van Shirley de Graaf-Zuidgeest

Shirley Graaf is getrouwd met Marco en het stel heeft twee jonge kinderen. Tijn van 5 en Evie van 3. Ideaal zou je zeggen en dat was het ook, tot in 2017 de mare kwam dat Shirley borstkanker had. Dat slaat in als een bom. In Tietel beschrijft Shirley het hele proces. Vanaf het moment dat ze de diagnose gepresenteerd kreeg tot aan het moment dat ze ‘schoon’ verklaard werd.

In Tietel is Shirley volkomen openhartig. Niets laat ze weg. Ze schrijft over haar emoties, boosheid, verdriet, haar lage libido én ze schrijft een gedicht voor haar ‘boobies’: 

Lees verder via: http://hanneketinorcenti.nl/tietel/

 

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads