Gedichtenbundel 'De volgende scan duurt vijf minuten'

Op deze plek op onze website maken wij jullie graag attent op mooie, boeiende, informatieve en relevante boeken en films. Vandaag is dat de gedichtenbundel 'De volgende scan duurt vijf minuten' van Lieke Marsman. Wanneer Lieke Marsman de mare voor haar kiezen krijgt dat zij kanker heeft, grijpt zij haar pen (nou ja, haar laptop) en verwoordt haar emoties en over elkaar heen buitelende gedachten in een tiental gedichten en een essay.

 

Marsman onderzoekt in haar gedichten en het essay hoe een ziek lichaam zich verhoudt tot een zieke wereld. Marsman: "De kortstondigheid van mijn behandeltraject heeft ervoor gezorgd dat ik sinds mijn operatie het gevoel heb met lege handen te staan en ik heb het schrijven van dit boekje nodig om de tijd kloppend te maken, mijn ziekteproces wat uit te rekken. Maar ik heb geen idee wat ik moet doen als ik dit boekje inlever. Hoe moet ik mijn leven weer oppakken?'

Bescheiden van omvang, maar groots qua inhoud. Zo zou ik ‘De volgende scan duurt vijf minuten’ het liefst omschrijven. Dat Marsman een schrijftalent is, behoeft geen pleidooi. Dat heeft zij zelf al bewezen door middel van eerdere publicaties. Deze bundel heeft echter een extra dimensie. Ongetwijfeld ingegeven door de emoties, angsten en verwarring die bij deze periode in Marsmans’ leven horen.

“Op het internet gebeurt een hele hoop

Voor wie niet wenst te rouwen

Is elke zucht een afleiding…”

De gedichten moet je lezen, proeven, voelen, ruiken, nog eens lezen en dan alles opnieuw. Laat het op je inwerken en bepaal wat jij eruit haalt, wat jij erin leest, welke boodschap er voor jou in schuilt. Ik ben ervan overtuigd dat de boodschap die de lezers er aan toekennen bij een aantal van de gedichten verschillend zal zijn.

‘De volgende scan duurt vijf minuten’ zal ongetwijfeld door een groot publiek gewaardeerd worden, en daar even zovelen als steun worden ervaren. 

Voor de gehele recensie van deze bundel, verwijzen wij je graag naar: http://hanneketinorcenti.nl/volgende-scan-duurt-vijf-minuten/

 

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads