ANBI

Stichting Inloophuis PISA
RSIN/fiscaal nummer 820163727
Draafsingel 59
1623 LC Hoorn

De stichting heeft ten doel: Het bieden van psychosociale steun aan mensen met kanker en hun naasten.

Meer over het beleidsplan, de stichting en de inhoudelijke en financiele verantwoording is hieronder te vinden.

De hoofdlijnen van het beleidsplan

Stichting Inloophuis Pisa conformeert zich aan het beleidsplan van IPSO. Kanker is een ziekte die ons allemaal raakt. Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn leven kanker, dat zijn per jaar 89.000 mensen. Kanker heeft grote invloed op de kwaliteit van leven: angst voor de dood, onzekerheid, depressie, stress, een veranderd levensperspectief en verlies van sociale en maatschappelijke rollen. Hierdoor kunnen psycho-oncologische problemen ontstaan waar mensen met kanker en hun naasten soms jarenlang last van ondervinden.

In Nederland kunnen mensen met kanker en hun naasten voor psycho-oncologische zorg en ondersteuning terecht in inloophuizen en psycho-oncologische centra. IPSO is de brancheorganisatie van deze organisaties. In 2016 heeft Nederland 82 inloophuizen en psycho-oncologische centra die lid zijn van IPSO.

De inloophuizen bieden basale psycho-oncologische ondersteuning om het welzijn en welbevinden van mensen met kanker en hun naasten te bevorderen. Deze zorg wordt kosteloos uitgevoerd door vrijwilligers die getraind zijn in psycho-oncologische ondersteuning.  Voorbeelden van deze ondersteuning zijn: informatie, ontmoetingsmogelijkheden met ervaringsdeskundigen (lotgenoten), activiteiten gericht op het (her)krijgen van energie, themabijeenkomsten, ontspannende en creatieve activiteiten  en informatie over mogelijkheden van aanvullende ondersteuning en gespecialiseerde psycho-oncologische behandeling in de regio.

Inhoudelijk jaarverslag 2020

Bestuurders

Stichting Inloophuis Pisa heeft een bestuur dat bestaat uit 6 personen. Deze bestuurders voeren de aan hen toevertrouwde taken uit conform de aan hen toegekende statutaire bevoegdheden en conform de functiebenaming. Het bestuur vergadert gemiddeld één keer per maand. Bestuurssamenstelling:

Voorzitter - Marjolijn Dölle
Secretaris - Henk Ensink
Penningmeester - Lisette van Drooge
Algemeen bestuursleden - Peter Dusch, Marion Smorenburg, Masjenka Ruiter

Het beloningsbeleid

Het bestuur van Inloophuis Pisa is onbezoldigd. Aan de coördinator wordt een marktconforme vergoeding uitbetaald. De hoogte van deze vergoeding wordt jaarlijks door het bestuur vastgesteld. De vrijwilligers ontvangen een redelijke onkostenvergoeding.

Een actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten
Naast de mogelijkheid om “in te lopen” bieden wij ook dit jaar weer onze reguliere activiteiten. In het kader van de slogan “Kanker heb je niet alleen” besteden wij ook dit jaar weer veel aandacht aan de naasten van mensen met kanker. Om de week wordt bijvoorbeeld “Kindertijd” geprogrammeerd, de speciale middag voor kinderen van 4 tot 12 jaar die met kanker worden geconfronteerd. Door de gestage groei van het aantal jonge bezoekertjes en de soms ingrijpende thuissituaties werken wij ook dit jaar met een kinderteam  bestaande uit twee kindercoaches en twee ondersteuners. Voor de jongeren van 12 tot 18 jaar is er de maandelijkse bijeenkomst van Chill@Pisa. Daar wordt o.a. gelegenheid geboden om ervaringen uit te wisselen, in combinatie met een gezellige activiteit, geheel afgestemd op deze doelgroep. Voor overige activiteiten verwijzen wij naar onze activiteitenkalender onder het kopje ‘Activiteiten’ op deze website.

Financiering

Er is geen reguliere financiering van de inloophuizen en de financiering van de psycho-oncologische centra staat daarmee onder druk evenals het aanbod van deze gespecialiseerde zorg. In een tijd van bezuinigingen in de geestelijke gezondheidszorg, overgang naar de participatiemaatschappij en toename van het aantal mensen met kanker is er noodzaak te komen tot doelmatige oplossingen voor dit vraagstuk

Financiële verantwoording

Balans per 31 december 2020

Winst en Verlies per 31 december 2020

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads