skip to Main Content

Recovery – Samen buiten trainen bij kanker

Tijd17/06/2024

Recovery TRAINING West-Friesland biedt, in samenwerking met Pisa, ‘Recovery – Samen buiten trainen bij kanker’, aan in het Julianapark te Hoorn, start bij de parkeerplaats van de brandweer, van 11.30 tot 12.30 uur.

Deelname is €5,= per keer en u dient zich aan te melden via de e-mail administratie@inloophuispisa.nl of telefonisch 0229-758531

Vroeger was het advies bij kanker: doe rustig aan. Zowel tijdens als na het behandeltraject. Inmiddels tonen ervaring en onderzoek steeds aan dat bewegen de kwaliteit van leven juist kan verbeteren.

Fysieke inspanning zorgt voor mentale ontspanning. Daarnaast bevordert samen trainen het sociaal welzijn.

Sporten onder begeleiding helpt vermoeidheidsklachten tegen te gaan. Zowel voor ervaren, als beginnende sporters. Voor ervaren sporters wellicht op een ander niveau dan voorheen. Met een verstandige trainingsopbouw en deskundige begeleiding kun je blijven doen wat je altijd zo graag deed. Of dus juist beginnen met sportief bezig zijn.

Recovery is oorspronkelijk opgezet voor vrouwen met (borst)kanker.
In West-Friesland verwelkomen we alle oncologiepatiënten. Het is een combinatie van hartslagverhogend wandelen of hardlopen afgewisseld met krachtoefeningen. Verantwoord sporten onder deskundige begeleiding, op een mooie locatie, in een veilige omgeving en een kleine groep.
Buiten trainen, in de natuur heeft een positief effect op je brein, je stemming en je immuunsysteem.

De trainingen zijn afgestemd op wat jij als deelnemer op dat moment aankan. Zo kun je op jouw niveau blijven sporten. Of er juist mee beginnen. En voel je even geen patiënt, maar sporter.

Trainsters
De trainingen worden verzorgd door Linda van der Stal en Karin Voogt, beiden opgeleid tot Recovery-trainer.

Linda is gediplomeerd Hardloop-, Powerwalking, Small Group en Bootcamp trainer, Ademcoach, Beweegdeskundige seniorensport en voorstander van meer naar buiten en samen in beweging.

Karin is gediplomeerd Vitaliteitscoach, Runningtherapeut en hardlooptrainer met een eigen praktijk. Haar passie is mensen met plezier laten bewegen. Buiten, in de natuur. Zowel fysiek als mentaal.

Back To Top