skip to Main Content

Vanaf 15 maart nieuwe reeks Kindertijd

Kanker in het gezin? Dat raakt ook de kinderen

Een van de vaste activiteiten bij Pisa in Hoorn, een warm huis voor mensen met kanker en hun naasten, is Kindertijd. Kindertijd vindt plaats op de woensdagmiddag, en is bestemd voor kinderen in de basisschoolleeftijd (5-12 jaar). Op 15 maart gaat er weer een nieuwe reeks van start. Kinderen die geconfronteerd zijn met kanker en verlies gaan hier op verschillende manier mee om. Zij hebben natuurlijk wel degelijk ‘weet’ van de situatie. Ook zij hebben te maken met gevoelens van bezorgdheid, angst en verdriet. Zij voelen meestal wel haarscherp aan wat er aan de hand is, ook al laten ze dat niet altijd merken. Zoals ouders hun kinderen willen sparen, zo willen kinderen hun ouders niet extra belasten met hun gevoelens.

Wat is Kindertijd?

Precies hierom is er in Pisa elke 14 dagen Kindertijd op de woensdagmiddag, de eerste bijeenkomst is op 15 maart. Pisa biedt een warme en gezellige plek, plezier en afleiding en een mogelijkheid om de meest gevoelige zaken met elkaar te delen, onder deskundige begeleiding van ons Kindertijdteam. Iedere keer worden activiteiten aangeboden die te maken hebben met het thema van die week. Er wordt zo veel mogelijk spelenderwijs en met veel respect aandacht besteed aan de thuissituatie. Kinderen krijgen zo mee dat alle emoties er mogen zijn. De kinderen ervaren Kindertijd als gezellig en door het contact met lotgenootjes in Pisa merken zij dat ze ‘niet de enige zijn’.

Wanneer en waar?

Kindertijd is er om de week op woensdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur. Daarvoor, van 13.30 tot 14.30 uur, is er gelegenheid voor ouders en kinderen om vrijblijvend te komen kennismaken. Meer weten? Vraag vrijblijvend informatie aan of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek via administratie@inloophuispisa.nl of 0229-758531. Check www.inloophuispisa.nl voor de exacte data. Pisa vraagt een bijdrage in de kosten van 5 euro per kind per keer; voor elk volgend kind uit hetzelfde gezin is dat 2,50 euro.

Back To Top