skip to Main Content

Sheila Prins deelt haar ervaring in het boek ‘Kankervrij’

Met haar boek ‘Kankervrij’ deelt Sheila R. Prins-Knight de weg die zij heeft moeten gaan vanaf het moment dat zij een bult op haar schouder ontdekt. Het blijkt botkanker te zijn.

In 2008, Sheila is dan nét bevallen van haar vierde kind, ontdekt zij een bult op haar schouder. Ze komt in de ‘ziekenhuismolen’ terecht en na een punctie is er duidelijkheid: het is een Ewing-sarcoom. Zes chemokuren, een operatie waarbij haar sleutelbeen deels of in zijn geheel verwijderd zou worden en dan bestralingen…dat bleek het behandelplan. Een enorme overlevingsdrang komt bij Sheila naar boven. Ze wil er voor haar man Henk zijn én ze wil hun vier kinderen zien opgroeien…het moet.

‘Mama gaat niet dood. Ik kan beter gemaakt worden. Maar ik moet héél vaak en héél lang naar het ziekenhuis. Ik krijg dan heel veel medicijnen waardoor ik nog zieker wordt. Zelfs al mijn haren gaan door die medicijnen uitvallen. Dan krijg ik een kaal hoofd.”

Sheila beschrijft op open en transparante manier haar emoties. Herkenbaar voor hen die in eenzelfde situatie hebben verkeerd of nog verkeren, maar ook voor al die partners, ouders, kinderen, vrienden die iemand met kanker in hun nabijheid hebben.

Een jaarlang moet Sheila allerlei ziekhuisopnames en chemokuren doorstaan. Ondanks deze zware opgave doet zij haar uiterste best er te zijn voor haar man Henk en hun vier jonge kinderen.

“De kinderen vonden het allemaal heel fijn om me weer thuis te zien, alleen had Evelien dit keer duidelijk moeite met mijn ziek zijn. Ze had er niet zoveel begrip voor en voelde zich gefrustreerd. Ik had de hele tijd op de bank gelegen en ze kon maar niet begrijpen dat ik moe was, ik had immers niets gedaan!”

Na dat jaar moet zij echter nóg een worsteling aan, namelijk het leven weer vorm geven en het omgaan met de restklachten, de intense vermoeidheid én de angst dat de kanker terugkomt. Het overkomen van de fysieke klachten is één, maar daarna volgt de psychische ‘genezing’.

Het eerste deel van dit aangrijpend eerlijke boek beschrijft in feite de behandeling en wat dit doet met het gezin. Sheila beschrijft echter ook haar angsten en dat doet zij puur en eerlijk. In het tweede deel verhaalt zij over ‘de jaren na de kanker.’ Ook in dit deel komt heel transparant over het voetlicht welke angsten en emoties er voorbij komen en wat een impact het heeft op het gezin.

“Het is deze maand een jaar geleden dat ik de laatste chemokuur onderging. De herinnering is nog levendig in mijn geheugen. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik terugdenk aan mijn ziekte-tijd. Door het zien van de littekens op mijn schouder en borst, door mijn ‘korte’ haar, door iets wat iemand zegt of door een nacontrole die weer op komst is. En toch kan ik niet anders zeggen, dat dat het goed met me gaat.”

Met ‘Kankervrij’ zet Sheila de deur open voor een ieder die ‘wil weten’ en toont hen een eerlijk en open beeld op wat het hebben, bestrijden en overleven van kanker met haar en haar gezin heeft gedaan.

Over Sheila

Sheila Prins is 39 jaar, getrouwd en moeder van vier kinderen. Zij is geboren in Engeland. Op haar zevende jaar verhuist zij met haar moeder, broer en zus naar Nederland. Hier groeit zij op tot een levenslustige vrouw die midden in het leven staat en met veel toewijding als psychiatrisch verpleegkundige werkt. Zij trouwt en samen met haar man Henk, krijgt zij vier kinderen. Op 32-jarige leeftijd wordt zij geconfronteerd met de diagnose botkanker.

Het boek bij Inloophuis Pisa

Het boek van Sheila Prins ligt vanaf 15 juli ter inzage bij Inloophuis Pisa.

Mocht je het willen aanschaffen, dan tref je hieronder de benodigde gegevens aan:

Uitgever: Brave New Books

ISBN10 9402145737

ISBN13 9789402145731

 

Het boek is o.a. te bestellen via: https://www.managementboek.nl/boek/9789402145731/kankervrij-

Back To Top