• Start
  • Nieuws
  • Nieuwsberichten

‘Wat het IPSO inloophuis Pisa voor onze dochters betekent is bijna niet te omschrijven’

Interview (gepubliceerd in IPSO jaarverslag 2020)

Drieënhalf jaar geleden werd het leven van Dennis en zijn twee dochters Imke (10) en Jente (5) totaal veranderd door de diagnose kanker van hun vrouw en moeder Maaike. De wereld van het jonge gezin stond op zijn kop. IPSO inloophuis Pisa heeft ze enorm geholpen, Dennis: ‘het lotgenotencontact heeft voor mijn vrouw en mij ontzettend veel gedaan, maar wat Kindertijd voor onze dochters betekent is bijna niet te omschrijven.’

Lees meer

E-mail

Verandering bij Pisa

Vertrek Wiek Luza

Hierbij willen we jullie graag informeren over een aanstaande verandering bij Inloophuis Pisa: Wiek Luza, coördinator en drijvende kracht achter Pisa vanaf het eerste uur heeft besloten later dit jaar te stoppen. 12 jaar lang was zij het gezicht van Inloophuis Pisa en verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van het Inloophuis. Samen met verschillende besturen en een trouwe schare vrijwillige medewerkers heeft zij het inloophuis gebracht waar het nu staat: een warme, bekende en gewaardeerde plaats voor mensen die geconfronteerd worden met kanker, en hun naasten en nabestaanden.

Het daadwerkelijk afscheid van Wiek volgt na de zomer. Tot die tijd zal zij zich nog met hart en ziel blijven inzetten voor ‘haar’ inloophuis.

Lees meer

E-mail

Evelien vd Werff komt naar Pisa

2000 kilometer fietsen om aandacht te vragen voor inloophuizen  

Als onderdeel van haar 2.000 kilometer lange fietsttocht langs 75 Inloophuizen doet ex-kankerpatient Evelien van der Werff maandag 31 mei, rond 14.30 uur Inloophuis Pisa aan. Zij wordt feestelijk per fiets ‘binnengehaald’ door Pisa-vrijwilligers Arie den Blanken en Peter Dusch en in de tuin ontvangen door wethouder Marjon van der Ven, voorzitter Marjolijn Dölle en coördinator Wiek Luza.  Evelien wordt daarbij muzikaal “binnengezongen” door het Pisa-koor Zingen voor je Leven.

Lees meer

E-mail

Tuin aangepakt!

Tuin aangepakt

De afgelopen maand is de voortuin van Pisa grondig onder handen genomen. We zijn zeer blij dat we hierbij professionele hulp hebben gehad van Hoveniersbedrijf Sander Pelt uit Oosterblokker, en dat de planten deels gesponsord werden door Intratuin Blokker. Rondom de mooie Pisa-boom, waar het gras door de schaduw niet zo goed groeide zijn mooie paden tevoorschijn gekomen en er zijn veel nieuwe planten aangeplant. Het ziet er weer prachtig uit allemaal en zal de komende maanden alleen nog maar mooier worden. Bedankt Sander Pelt en Intratuin!

E-mail

Pisa gaat weer open!

Pisa heropent per 19 mei

Vanaf woensdag 19 mei gaat Pisa weer open. Dat houdt in dat we weer dagelijks een dagdeel geopend zijn voor spontane inloop. Zonder afspraak en geheel kosteloos kun je bij ons binnenstappen voor een gesprek en een kop koffie. Onze goed getrainde gastvrouwen en -heren ontvangen je dan graag met hun warme hart en luisterend oor.

Ook de reguliere activiteiten gaan weer van start, waaronder vier soorten massage, het creatief atelier en de verschillende lotgenotengroepen. De laatstgenoemde activiteiten vinden plaats in de kamer van villa Pisa, waarbij rekening wordt gehouden met de groepsgrootte in verband met de anderhalve meter regel. Want hoewel steeds meer mensen zijn gevaccineerd, blijven wij strikt bij het naleven van de corona-veiligheidsmaatregelen. We desinfecteren onze handen bij binnenkomst, dragen een mondkapje bij traffic, we houden 1,5 meter afstand en maken extra zorgvuldig schoon. En vanzelfsprekend vragen wij jullie thuis te blijven bij de bekende klachten. Op deze wijze denken we veilig open te kunnen gaan en we hopen dat iedereen zich weer veilig genoeg voelt om ons te bezoeken. Want dan kunnen wij Pisa weer laten functioneren zoals het bedoeld is: als het warme en gastvrije huis waar het zo goed toeven is voor iedereen die geconfronteerd is met de gevolgen van kanker.

E-mail

LENTE!!

In de aanloop naar de lente hebben we een kleurrijk lentegebaar gemaakt naar een groot aantal bekende bezoekers van Pisa. Tussen donderdag 18 en zaterdag 20 maart is een groep Pisa-medewerkers erop uit gegaan om, dankzij de sponsoractie van de fa. Reus uit Hoogkarspel, een fraaie bos rode tulpen te brengen aan onze bezoekers thuis. Dat was natuurlijk best een aardige klus, want zij wonen in alle hoeken en gaten van West-Friesland.

Lees meer

E-mail

Van de voorzitter | Een nieuwe lente, een nieuw geluid

Lieve mensen, jawel, de lente is begonnen! De donkere maanden hebben we nu echt achter ons gelaten. Helaas trekt corona zich niets van de seizoenen aan en zitten we midden in de 3e golf. En dat betekent dat er nog steeds forse beperkingen zijn om persoonlijke contacten te hebben en staat op dit moment alleen de virtuele deur van Pisa open.

Ik heb bewondering voor eenieders veerkracht en uithoudingsvermogen. Dat geldt zowel voor onze bezoekers, als voor onze medewerkers. We proberen zo goed als het gaat de contacten te onderhouden en er te zijn voor de mensen die dat luisterende oor zo nodig hebben. Het eind is in zicht. Nog even volhouden!

Lees meer

E-mail

Partners van (ex-)kankerpatiënten voor deelname aan onderzoek gezocht!

Het Amsterdam UMC is op zoek naar partners van (ex-)kankerpatiënten voor deelname aan een onderzoek. In een interview gaan ze graag met je in gesprek over werk- en gezondheid gerelateerde gevolgen, die mogelijk door je ervaren worden, tijdens en na de kankerdiagnose en -behandeling van je partner. Ben je geïnteresseerd in deelname aan dit onderzoek, heb je er vragen over of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nadia de Vreeze van Amsterdam UMC. Dat kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer informatie

E-mail

Stichting Inloophuis Pisa

Bezoekadres: Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn
tel: 0229-758531
e-mail: info@inloophuispisa.nl (algemeen)
e-mail: administratie@inloophuispisa.nl (aan- en afmelden activiteit)
 
KvK-nummer: 37146398
Bankrekening: NL59 RABO 0148 1294 39
 

 

Stichting Vrienden van Inloophuis Pisa

e-mail vrienden@inloophuispisa.nl
KvK-nummer: 37159915

Stichting Evenementen Inloophuis Pisa

KvK-nummer: 53221389

Steun inloophuis Pisa

Steun Pisa
Copyright © 2016-2020 Inloophuis Pisa
Website realisatie en webdesign: 1place4ads