skip to Main Content

‘Zing je blij’, lekker (mee)zingen in het Pisa-huis.

‘Als je kunt lopen, kan je dansen, als je kunt praten, kan je zingen’, zo simpel is het. We zingen niet van blad en je hoeft geen noten te kunnen lezen. We zingen wereldliederen en iedere bijeenkomst is repetitie en uitvoering tegelijk. De vreugde van het zingen staat centraal. De pianobegeleiding geeft een bedding waarin ieders stem kan klinken. Tussen het zingen door luisteren we naar de stilte.

Zingen verbindt, vitaliseert en maakt gelukkig. Samen zingen verdubbelt dat effect. Na een zangochtend voel je je energieker, ruimer en meer verbonden.

We zingen anderhalf uur om de week op donderdagochtend, met een kleine pauze halverwege. Neem deel wanneer je wilt!

Over Maarten:

Begeleiding: Maarten Moens, Stembevrijder, Zorg-zanger, pianist en biografisch consulent. Zachtmoedige begeleider die ook piano en gitaar speelt. Naast zang-bijeenkomsten zingt hij met/voor mensen met dementie en in verzorgingshuizen. Ook verzorgt hij stemworkshops voor teams en bedrijven.
Meer weten? www.maartenmoens.nl

Data: 9 en 23 november, 7 en 21 december 2023

Tijdstip: 10.30 tot 12.00 uur
Locatie: Inloophuis Pisa, Hoorn
Kosten: deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage stellen wij op prijs

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact met ons op via 0229-75 85 31 of stuur een mailtje naar administratie@inloophuispisa.nl. of persoonlijk bij onze gastvrouwen/heren

 

Zingend naar herstel

Een welzijnsprogramma van 6 bijeenkomsten voor mensen die herstellende zijn van kanker en/of de behandeling daarvan, en last hebben van restverschijnselen zoals moeheid en verlies van vertrouwen

Voor wie?

Geschikt voor iedereen die te maken heeft met kanker, maar ook naasten zijn welkom. Zangervaring of de wens om goed te zingen is niet nodig,…plezier en ontspanning staan voorop. Het is een laagdrempelige groep die door simpele zangtechnieken ondersteuning biedt bij het fysieke en emotionele herstel.

Wat gaan we doen?

  • opwarmende oefeningen voor lichaam en geest
  • praktische oefeningen om verbetering van houding en controle van adem te bevorderen
  • plezier in zingen te vinden en zelfvertrouwen te stimuleren op het gebied van lichaam, adem en geest
  • begeleiding zingen van wiegeliedjes en korte wereldmuziekliedjes die geselecteerd zijn op eenvoud, ontspanning en toegangkelijkheid

Over Marinet

Marinet Koeman (zie rechts op foto) is een gediplomeerde zanglerares en muziektherapeut en weet als ervaringsdeskundige wat voor impact kanker op je leven kan hebben. Deze kennis en ervaring gebruikt uitstekend ze in het programma Zingend naar herstel.

 

 

 

  • Data: voorjaar 2024, de data worden in de eerste maanden van 2024 bekend
  • Tijd: 11.30 tot `13.00 uur
  • Locatie: Pisa, Hoorn
  • begeleiding: Marinet Koeman, gediplomeerd zanglerares én muziektherapeut
  • Kosten: € 30.- voor serie Zingend naar Herstel

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Bel 0229-758531, of mail naar administratie@inloophuispisa.nl of stuur ons een bericht via de website.

Back To Top