skip to Main Content

Als je borstkanker hebt (gehad) dan is het fundament van je bestaan flink door elkaar geschud. Na de ontdekking van een kwaadaardig gezwel in de borst, wordt dit veelal operatief verwijderd. Vaak gevolgd door een ingrijpende behandeling zoals bestraling en chemotherapie. Veel vrouwen ervaren gevolgen ten aanzien van hun vrouw-zijn.  Ineens is niets meer vanzelfsprekend. Je omgeving is lief en zorgzaam maar echt begrijpen welke impact dit heeft op je lichaam, je leven, je gezin of relatie en de toekomst, is voor een ander moeilijk te bevatten.

In een veilige omgeving met lotgenoten delen over wat dit met jou doet of heeft gedaan, kan fijn zijn. Hoe doe jij dat, waar loop jij tegenaan? Hoe reageert jouw omgeving en welke verwachtingen zijn er bij jezelf of een ander? Waar heb je last van en wat gaat goed?

Ook angst, onzekerheid, geschonden zelfbeeld of anders in het leven staan.  Het zijn thema’s die iedere vrouw na borstkanker zal herkennen. Uiteraard heeft ieder zijn/haar eigen verhaal en beleving en tegelijkertijd zijn er veel raakvlakken.

Marleen Tijm en Erica Frakking, ervaringsdeskundigen,  begeleiden de groep.

Marleen, korte introductie:

“Na twee keer kanker te hebben gehad, wil ik mijn kennis en ervaring inzetten voor anderen”

In 2012 en 2021 heb ik borstkanker gehad. Deze heftige periode is voor mij ‘life-changing’ geweest. Het heeft mij veel levenswijsheid en vrijheid opgeleverd. Naar aanleiding van deze ervaringen heb ik verschillende opleidingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching gevolgd. In mijn werk ín de zorg’ en in mijn gezin heb ik hier dagelijks profijt van. Verder ben ik actief als vrijwilliger bij een kindermoestuin bij ons in de wijk en geniet ik van zingen in een popkoor. 

Erica, korte introductie:

Even een korte introductie van wie ik ben en wat mijn achtergrond is. De afgelopen twee jaar ben ik onder behandeling geweest tegen borstkanker. In de periode na de chemotherapie ben ik begonnen met een opleiding Leefstijl coaching omdat Ik de noodzaak voelde om naast alle behandeling ook zelf aan de slag te gaan om mijn gezondheid te verbeter. Deze opleiding maakte me nog nieuwsgieriger naar leefstijl en wat je zelf kan doen om deze te verbeteren. Daarna heb ik nog twee opleidingen gevolgd over Leefstijl bij kanker

 

Wanneer:  elke 1e woensdagavond van de maand, start 5 juni, van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop 19.00-19.30 uur

Informatie en aanmelding telefonisch: 0229 – 75 85 31  of via email: administratie@inloophuispisa.nl
Met elke deelnemer wordt van tevoren een kort kennismakingsgesprekje gehouden.

Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage stellen wij te allen tijde op prijs.

Back To Top