skip to Main Content

Waarom een groep voor partners?

Partners van mensen met kanker worden veelal zwaar belast.

Tijdens het ziekteproces van de patiënt staan zij als vanzelf op de tweede plaats; de aandacht van iedereen, inclusief henzelf, is gericht op de patiënt en maar zelden staan zij stil bij de vraag: “Hoe is het nou met mij en wat heb ik nodig”?

Ook in het leven van de partner is veel veranderd, vaak ook in de mogelijkheden om te ontspannen, te werken, dingen voor zichzelf te doen. Als er sprake is van heftige emoties is het soms een hele kunst om daar samen goed mee om te gaan. Je wilt elkaar niet nog meer belasten! Soms heb je dan ook gevoelens die niet geuit worden en blijf je daar alleen mee. De relatie kan onbedoeld onder druk komen te staan.

Bovendien kunnen er verschillen zijn tussen de partners in hoe je met deze situatie omgaat of wilt omgaan; iedereen verwerkt problemen immers op zijn eigen manier.

Ook na de behandelingen kan het oppakken van de draad van het “gewone” leven tegenvallen; er kan erg veel veranderd zijn en de aandacht en het begrip van de omgeving is vaak behoorlijk verminderd.

Hoe gaat dat dan op zo’n avond?

Tijdens de bijeenkomsten van deze gespreksgroep worden partners uitgenodigd om nu eens aandacht te besteden aan zichzelf en alles wat juist hen bezighoudt en heeft gehouden.

Het wordt geenszins een negatieve en loodzware mopper- groep, maar een mogelijkheid tot ontmoeting, waar ruimte is voor uitwisseling en delen van emoties met als doel gesterkt en bemoedigd verder kunnen. Erkenning en herkenning werkt steunend en geeft moed.

Veelal aan de hand van thema’s worden in de groep ervaringen en tips uitgewisseld, is er ruimte om gevoelens te delen. Dat kan en mag “ongecensureerd”; niemand hoeft nu immers gespaard te worden. Naast praten kan ook aandacht worden  besteed aan vormen van ontspanning. De deelnemers hebben grote invloed op de inhoud van de bijeenkomsten; er wordt zo veel als mogelijk “maatwerk” geleverd, waarbij de actualiteit leidend en de wensen van de deelnemers leidend zijn.

Wanneer:  gemiddeld 1 x per maand op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Meestal de 2de maandag van de maand.
Bijdrage:  € 5,– per bijeenkomst
Waar: Villa PISA, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn

Nadere informatie en aanmelding: via de website (aanmeld-pagina) of telefonisch tijdens openingsuren:  0229 – 75 85 31  of via email: administratie@inloophuispisa.nl
Met elke deelnemer wordt van tevoren een kort kennismakingsgesprekje gehouden.

Back To Top