skip to Main Content
Verdeeld over het jaar bieden we bij PISA verschillende programma’s aan. Een programma is een serie bijeenkomsten, bijvoorbeeld 6 of 8, rond een bepaald thema, of voor mensen die in een vergelijkbare situatie zitten. 
Je meldt je aan voor de gehele serie, zo leer je de andere deelnemers en de begeleiders goed kennen. Soms is er eerst een kennismaking met de begeleiders. Het programma kan gaan over kennis vergaren, of om ontmoeting met anderen. Alle deelnemers hebben hun eigen redenen om mee te doen. Tijdens het programma werk je aan je eigen doelen, en je steunt elkaar in het proces.
Programma: Samen op weg na kanker
Al heb je zelf het werk te doen, je staat niet alleen’

Na de diagnose kanker en een vaak intensief behandeltraject sta je voor de volgende uitdaging: het leven weer oppakken. Operatie, bestraling, chemokuren en/of immunotherapie laten zowel fysiek, mentaal en emotioneel hun sporen achter. Hoe ga je daarmee om?In het programma “Samen op weg na kanker” vind je bij lotgenoten en professionals de ondersteuning die jij nodig hebt. Je bekijkt waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Het accent ligt in alle gesprekken en activiteiten niet op de ziekte, maar op zaken als veerkracht, (rouw)verwerking, zingeving en het terugvinden van de regie over je eigen leven. Er is ruimte voor een traan maar zeker ook voor een lach.

“De eerste stap was de moeilijkste.
De steun en warmte die daarna kwam was hartverwarmend.”
“Ik kijk steeds naar de maandag uit, het geeft me energie en een blij gevoel: ik put kracht uit de herkenning.”

Quote deelnemers

Het programma bestaat uit zes bijeenkomsten, die worden gehouden op de maandagochtend in de warme en sfeervolle huiskamer van Pisa. De begeleiding is in handen van ervaringsdeskundige Ariëtte Mens en ervaringsdeskundige/verpleegkundige Marleen Tijm. Zij begrijpen jou als geen ander. Juist omdat ze ook lotgenoten zijn. Elk voorjaar en najaar start, bij voldoende deelnemers, een nieuwe groep.
Voor het volledige programma en kennismaking met Marleen en Ariëtte klik hier.

 

 

Programma: Zingend naar herstel


Twee keer per jaar kun je meedoen aan Zingend naar herstel van Marinet Koeman(rechts). Marinet ontwikkelde dit welzijns-programma voor mensen die herstellende zijn van kanker en/of de behandeling daarvan, die nog steeds last hebben van restverschijnselen zoals moeheid en verlies van vertrouwen. Marinet is een gediplomeerde zanglerares en muziektherapeut en weet als ervaringsdeskundige wat voor impact kanker op je leven kan hebben. Deze kennis en ervaring gebruikt uitstekend ze in het programma Zingend naar herstel.

De naam van het programma doet denken aan een zanggroep, maar dat is het niet. Zang-ervaring of de wens om goed te zingen is niet nodig, plezier en ontspanning staan voorop. Het programma van 6 bijeenkomsten van 1,5 uur is geschikt voor iedereen die te maken heeft met kanker, zelf of aan de zijlijn.

Data: 10, 17, 24, 31 okt, 7 nov 2023, 11.30-13.00 uur

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor het volgende programma? Bel op 0229-758531 of stuur ons een bericht via de website.

 

 

Back To Top