skip to Main Content
Verdeeld over het jaar bieden we bij PISA verschillende programma’s aan. Een programma is een serie bijeenkomsten, bijvoorbeeld 6 of 8, rond een bepaald thema, of voor mensen die in een vergelijkbare situatie zitten. 
Je meldt je aan voor de gehele serie, zo leer je de andere deelnemers en de begeleiders goed kennen. Soms is er eerst een kennismaking met de begeleiders. Het programma kan gaan over kennis vergaren, of om ontmoeting met anderen. Alle deelnemers hebben hun eigen redenen om mee te doen. Tijdens het programma werk je aan je eigen doelen, en je steunt elkaar in het proces.
 
Programma:
Samen op weg
Het programma Samen op weg is voor mensen met de diagnose kanker die na het vaak intensieve behandeltraject (operatie / bestraling / chemo-immunotherapie) de behoefte hebben aan ondersteuning om het dagelijks leven weer op te pakken. Door samen op weg te gaan, lever je een bijdrage aan je eigen proces en dat van de ander.Je maakt onderdeel uit van de groep, maar je komt er voor jezelf. Je bekijkt waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Je gaat aan de slag met lichaam en geest, en alles wat daar tussen zit, er staat een creatieve activiteit op het programma en ook bewegen en voeding komen aan bod.
Het programma van 6 keer, plus een terugkomdag wordt begeleid door ervaringsdeskundige Ariëtte Mens (links) en verpleegkundige en ervaringsdeskundige Marleen Tijm. Het vindt in het voorjaar en najaar plaats.
Wil je meer weten over het programma dat start begin oktober 2022, kijk dan hier, of neem contact met ons op via 0229-758531 of gebruik het contactformulier.

Programma:
Zingend naar herstel
Twee keer per jaar kun je meedoen aan Zingend naar herstel van Marinet Koeman(rechts). Marinet ontwikkelde dit welzijns-programma voor mensen die herstellende zijn van kanker en/of de behandeling daarvan, die nog steeds last hebben van restverschijnselen zoals moeheid en verlies van vertrouwen. Marinet is een gediplomeerde zanglerares en muziektherapeut en weet als ervaringsdeskundige wat voor impact kanker op je leven kan hebben. Deze kennis en ervaring gebruikt uitstekend ze in het programma Zingend naar herstel.

De naam van het programma doet denken aan een zanggroep, maar dat is het niet. Zang-ervaring of de wens om goed te zingen is niet nodig, plezier en ontspanning staan voorop. Het programma van 6 bijeenkomsten van 1 uur is geschikt voor iedereen die te maken heeft met kanker, zelf of aan de zijlijn.

Data: 18 en 25 november, 9 en 16 december, 6 en 13 januari. In mei/juni volgt een serie voor gevorderden én koorleden.

Heb je vragen of wil je je aanmelden voor het volgende programma? Bel op 0229-758531 of stuur ons een bericht via de website.

Programma:
Innerlijke kracht en zelf-genezend vermogen

In oktober 2022 zal Diana Grose opnieuw een cursus ‘Innerlijke kracht en Zelf-genezend vermogen’ in PISA verzorgen. Deze cursus is bij uitstek geschikt én bedoeld voor mannen en vrouwen die klaar zijn met hun reguliere behandeling en/of die alles willen aanpakken om terugkeer van de ziekte te voorkomen.

In acht bijeenkomsten van twee uur geeft Diana een cursus over de fysiologische consequenties van langdurig stress en de gevolgen daarvan op het kankerproces. Doel van het programma is deze stress response tot rust te leren brengen waardoor het zelf-genezend vermogen van het immuunsysteem wordt bevorderd.

Wil je meer weten? Kijk dan hier. Of bel op 0229-758531 of stuur ons een bericht via de website.

Back To Top