skip to Main Content

Positieve Gezondheid

Hoe krijg ik de regie over mijn leven terug? Wat is wél mogelijk voor mij? Waar zit mijn kracht?

Om op deze, en andere vragen, een antwoord te geven, hebben we jou nodig.

Bij Pisa, centrum voor leven met en na kanker, werken we met de methode Positieve Gezondheid. Dit is ontstaan naar een idee van huisarts Machteld Huber (in de link hieronder praat zij erover)

https://youtu.be/BgG4nVmX9GU

Doe je de dingen die je leuk vindt? Vergeet je je eigen behoeftes vaak? Leef je gezond? Voel je je gelukkig of ben je misschien eenzaam? Krijg je voldoende steun uit je omgeving?

Waar het om gaat, is dat jíj je goed voelt op de manier die bij jou past.

Het werkmodel Positieve Gezondheid bestaat uit zes pijlers die allemaal even belangrijk zijn voor jouw gezondheid. Dit zijn:

  1. Dagelijks functioneren
  2. Meedoen
  3. Kwaliteit van leven
  4. Zingeving
  5. Mentaal welbevinden
  6. Lichaamsfuncties

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier een link naar ‘Mijn Positieve gezondheid’:

https://youtu.be/vEjGN6QTSpk

 

Positief Gezondheidsgesprek

Om inzicht te krijgen in jouw welbevinden kun je een Positief Gezondheidsgesprek voeren met een van onze hiervoor opgeleide medewerkers. Voorafgaand aan dit gesprek kun je thuis, of bij Pisa, de test invullen. Dit kan ook online https://mijnpositievegezondheid.nl , maar je kunt deze test ook op papier/digitaal met een medewerker maken.  Tijdens het gesprek nemen jullie de uitslag van de test door.

Deze uitslag is zichtbaar gemaakt in de vorm van een spinnenwebmodel (zie afbeelding) Samen onderzoeken jullie wat de uitslag jou laat zien. Het maakt inzichtelijk of je hiermee tevreden bent en/of je iets zou willen aanpassen én hoe. In dit gesprek heb jíj de regie.

Het is een momentopname. Daarom zou je kunnen overwegen om deze procedure later nog eens te herhalen. Het spinnenweb blijft bewaard in jouw account op de site en is alleen te zien via jouw inloggegevens. Als je het spinnenweb meerdere keren invult krijg je een goed inzicht in het hoe, wat, waar, enzovoorts.

Meer weten?

Wil je meer weten of heb je interesse in een gesprek? Wij helpen je graag. Bel naar 0229-758531 of mail voor een afspraak naar administratie@inloophuis.nl

Ook ons activiteitenprogramma is aangepast aan de zes pijlers van Positieve Gezondheid. Deze pijlers hebben een eigen icoontje, hieraan kun je herleiden of er iets is dat jóu kan helpen.

 

 

Back To Top