skip to Main Content

Mini droomvakantie

Mini droomvakantie in eigen huis

In deze Corona-tijd is veel onzeker. Ook of je wel of niet op vakantie kunt. Velen die in  de meivakantie zouden weggaan, bleven noodgedwongen thuis. En of je in de zomervakantie weg kunt, is ook nog onzeker. In ieder geval wat Corona betreft, maar soms ook door een zieke papa, mama of ander familielid. Natuurlijk kan niets het echte op vakantie gaan overtreffen, maar met een beetje creativiteit kun je ook heel goed vakantievieren in je eigen huis of tuin.

Hoe? We geven hier wat ideeën.

Naar welk land zou je graag op vakantie willen?

  • Zoek meer informatie op over dit land: het weer, wat ze er eten en drinken, wat er leuk is om te doen, wat voor muziek ze er luisteren….
  • Doe thuis alsof je in dit land op vakantie bent en vraag of de rest thuis ook mee doet.
  • Je kunt ook een leuke vakantiequiz van het land maken zodat jullie met z’n allen meer over het land te weten komen.
  • Vind je het lastig om zelf een land te bedenken? Ga dan met ons mee op vakantie. Dit keer gaan we op reis naar Italië!

Italië

Het is er zonnig weer. Dus korte broek aan en zonnebril op.

En om zeker te weten dat je naar het goede land gaat, zou ik even de vlag van Italië opzoeken en inkleuren.
Wat zijn belangrijke Italiaanse woorden om te kennen? Zoek een paar woordjes of zinnetjes op en probeer het uit te spreken. Het is een kampeervakantie met mooi weer. Wie weet kun je de achtertuin wel ombouwen tot camping en met elkaar in tentjes in de achtertuin overnachten.

Wie weet kun je ook wel lekker zwemmen in het campingzwembad(je) in de achtertuin. Als dat niet lukt, is er vast een watergevecht mogelijk met waterballonnen of waterpistolen.

Italië is het land van pasta en pizza. Dus dat wordt waarschijnlijk lekker pizza bestellen. Of misschien wel nog leuker: zelf maken! En o ja, in Italië heb je heerlijk Italiaans ijs, dus ik denk dat er ook nog ijsjes moeten worden gegeten.

De Italië quiz al gedaan? Zoek weetjes op over Italië en stel de vragen aan de andere gezinsleden. Wie weet het meeste over Italië?

O, en vergeet niet een paar leuke vakantiefoto’s te maken van jullie Italiaanse thuisvakantie.

Enne…stuur je Pisa’s Kindertijd een leuk vakantiekaartje?

Back To Top